Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geen beeld bij nieuw pc, deed het dag ervoor wel

16 antwoorden
  • Beste computertotalers, Ik zit met een groot probleem. Vorige week heb ik na mezelf compleet te hebben ingelezen de volgende computer samen gesteld: Intel Xeon E3-1230V2 Boxed ¤ 206,- ¤ 206,- ASRock B75 Pro3-M ¤ 56,90 ¤ 56,90 MSI N650Ti-2GD5/OC BE ¤ 156,99 ¤ 156,99 Fractal Design Define R4 Titanium Grey ¤ 92,60 ¤ 92,60 Gelid Solutions Tranquillo Rev.2 ¤ 24,89 ¤ 24,89 Corsair Vengeance LP CML16GX3M2A1600C10 ¤ 102,40 ¤ 102,40 Samsung SH-224BB Zwart ¤ 14,95 ¤ 14,95 Seasonic G-Serie 360Watt ¤ 61,99 ¤ 61,99 Crucial m4 CT128M4SSD2 128GB ¤ 97,90 ¤ 97,90 Transcend All-in-1 USB 3.0 Ik had al een keer eerder een pc zelf gebouwd (met hulp en info van hier) en dat ging goed. Dus nog een keer proberen dacht ik! Het ging ook wel goed ondanks sommige dingen wat langer duurde dan verwacht. Ik had donderdag alles ingebouwd (behalve de hds) ingebouwd en windows 7 op mn ssd geinstalleerd. Dat ging goed! Nu was ik vergeten om de i/o plate van mn moederbord te plaatsen dus had ik deze er even uit moeten halen. Tevens had ik mn graka eruit gehaald zodat ik bij het plaatsen van de hds, de sata kabels makkelijker kon wegstoppen. Hds geplaatst, alle kabels er goed terug in gedaan, monitor aangesloten en pc aangezet. Probleem: geen beeld! Wat echt heel vreemd is, want bij het installeren van windows deed ie t wel en had hem daarna nog n keer opnieuw opgestart. Ik heb geen idee hoe dit kan! Heb niks verandert, alles goed terug gezet en niks beschadigd (elke keer goed ontaard). Heb van alles al geprobeerd. Verschillende monitoren, andere pci slot, andere sata kabels, andere ingang van videokaart, andere videokaart, etc. Heb alles goed op videokart gesloten en niks in bios veranderd. Hoe kan dit?! Zoals jullie zien ben ik radeloos, ik hoop dat jullie tips hebben.
  • je heb dus het bord er uitgehaald met aller er op . zoals geheugen cpu . maar heb je wel de 24polige stroom kabel goed aangedrukt en de 4 polige stekker op het bord geprikt en ook die van de graka . er kan ook nog sluiting ergens zitten
  • Jazeker, heb elke keer gewoon stekker eruit gehaald. Oh en het vreemde is dat de pc wel gewoon draait, geen error geluid, valt niet, blijft lang draaien; alleen geen beeld.
  • Zit de stekker wel goed IN de monitor en staat die wel aan??
  • Ja alle stekkers zitten er zeker in. Ik heb nu ook een andere voeding geprobeerd, maakte niks uit. Het moet nu haast wel de mobo zijn, of cpu maar lijkt me niet. Ik snap alleen niet waarom. Ik ben elke keer echt extreem voorzichtig geweest met het ontaarden en niet beschadigen. Wat zou er ook kapot kunnen zijn?
  • Wat gebeurt er als je de extra video kaart eruit haalt en de onboard video gebruikt?
  • Ik meen te hebben gelezen dat de intel xeon geen onboard gpu ondersteunt, maar ik weet iig zeker dat graka het wel doet (heb hem in een andere pc gestopt). Ook heb ik geprobeerd om de graka in een ander pci-e slot te stoppen, misschien dat t aan de slot ligt. Mocht allemaal niet bate
  • [quote:bd70ff0895="Kream"]Het moet nu haast wel de mobo zijn, of cpu maar lijkt me niet. [/quote:bd70ff0895] Welke aanwijzingen heb je daarvoor? Ook al had je gemeld alles correct te hebben teruggeplaatst, zou je dat nogmaals kunnen nalopen? Had je ook de pc speaker correct aangesloten? Wat gebeurt er precies, nadat je de pc inschakelt? Draaien alle ventilatoren? Die van de pc voeding, CPU, videokaart, casefans? Branden de powerled van de systeemkast en die van het moederbord? En wat doet de monitor led. Als je deze het eerst inschakelt, en dan pas de pc. Zie je die monitor led dan van kleur veranderen. Verder zou je deze [url=http://www.ifitjams.com/manual.htm]pc troubleshoot[/url] site kunnen checken. Want pas als je zeker weet aan welk component het ligt, en je zelf geen verwijtbare fouten hebt gemaakt, zou je daarvoor bij je leverancier [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/RMA]RMA[/url] kunnen aanvragen. Overigens de onboard video van je moederbord kun je gewoon uitproberen. Want bij problemen kun je het best beperken, tot de hardware die minimaal vereist is, om te kunnen opstarten.
  • Ik zou niet weten wat het anders kan zijn. Sorry, ik was idd vergeten te melden dat als op de power knop heb gedrukt, alles gewoon gaat draaien zoals t hoort. De ventilatoren van achter, voor, van de graka en vd cpu koeler. De power licht knop brandt gewoon en er is geen error gezoem dat iets verkeerd zit. Hij valt ook niet uit, hij draait gewoon soepel. Alleen geen beeld. Ik weet echt zeker dat alles goed is aangesloten, ik ben er al 2 dagen mee bezig, en hou er verschillende handleidingen op na. Ik dacht eerst misschien dat de cpu power niet goed zat, maar zit nu echt perfecrt. Tevens dus andere voeding geprobeerd. Op mn monitor krijg een 'no input' signaal', de led vd monitor verandert ook niet. De cpu ondersteunt geen onboard gpu dus het heeft volgens mij geen zin om hem op de moederbord te prikken [quote:49d61030ab]It should work but bear in mind the E3-1230v2 does not have Integrated Graphics, so the on board DVI/HDMI etc will be useless.[/quote:49d61030ab]
  • Ik zie inmiddels op de site van ASRock dat de [url=http://www.asrock.com/mb/overview.asp?cat=Specifications&Model=B75%20Pro3-M]B75 Pro3-M[/url] inderdaad de onboard video afhankelijk is van de CPU. [quote:9bc7657897] Intel® HD Graphics Built-in Visuals and the VGA outputs can be supported only with processors which are GPU integrated. [/quote:9bc7657897] Wellicht is dat gebruikelijk bij een budget moederbord. Had je ook al een andere DVI videokabel geprobeerd, of deze getest op een andere pc? Hoor je de harddisk na het inschakelen van de pc, wel opspinnen? En reageert het harddisk ledje nog wel? En verder zou je als de pc speaker correct is aangesloten, minimaal een kort piepje moeten laten horen, bij het inschakelen van de pc. Check eventueel deze site over [url=http://www.biosflash.de/e/bios-beeps.htm]BIOS Beeps.[/url]
  • al het led van de monitor niet van BV geel naar blauw springt . is het meestal een geheugen probleem
  • Zouden de bieps vanuit de mobo moeten komen of speakers? Want je zegt, als mijn pc speakers goed staan aangesloten. Lastige is dat ik geen simpele pc speakers heb maar Near Field Speakers, en dus moeten worden aangesloten via een externe audiointerface (waarvan eerst drivers moeten geinstalleerd eer die doen). Als het gewoon een mobo biepje hoor te zijn, dan heb ik je site even geraadpleegd en dus alleen CPU, fans en powersupply aangesloten. Resultaat: geen bliepje. Oh en ik heb de dvi kabel getest op een andere computer, doet t gewoon. Als ik de site raadpleeg is het dus of power supply (wat het niet is, die heb ik al elders getest) of mainboard, CPU of BIOS...
  • De speakers die je op je (onboard) geluidskaart aansluit, bedoel ik niet. Meestal gaat het om een kleine speaker die in de systeemkast. Of zou bij sommige moederborden op het moederbord zelf kunnen zitten. Check daarover zo nodig de handleiding van het moederbord en de systeemkast. Het BIOS zelf gaat niet zomaar defect. Er van uitgaande dat je geen BIOS update hebt uitgevoerd, die mislukt is. Ook een CPU gaat niet zomaar defect. Had je behalve de grasfichekaart ook de CPU en het werkgeheugen verwijderd? Als je er verder echt niet uitkomt, kun je beter contact opnemen met je pc leverancier, om te informeren welke mogelijkheden er zijn. Omdat je pc zelf hebt geassembleerd, is het gebruikelijk dat je alleen voor het defecte component RMA aanvraagt. Als je echter voor de gehele pc RMA aanvraagt, heb je kans dat er onderzoekkosten in rekening worden gebracht.
  • Ik had de CPU er wel nog inzitten, rest niet (behalve fans). Volgende de bios-beeps site is dat ook de bedoeling. Ik ben een beetje huiverig om mijn CPU te testen omdat het zon delicaat ding is en de CPU-installatie niet echt heel soepl ging. Maar ik moet waarschijnlijk toch mijn moederbord opsturen dus hij moet er sowieso uit. Ik vroeg me nog af, hoe kan je het beste een CPU bewaren als het niet in een mobo zit? Want hoe zit het met de koelerpasta, moet die er straks nieuw op als ik een nieuwe mobo krijg, of gaat die nog wel mee, als de CPU niet onder een fan zit voor een week (of hoe lang RMA procedure zal duren).
  • [quote:0feeec5b80="Kream"]Ik had de CPU er wel nog inzitten, rest niet (behalve fans). Volgende de bios-beeps site is dat ook de bedoeling. Ik ben een beetje huiverig om mijn CPU te testen omdat het zon delicaat ding is en de CPU-installatie niet echt heel soepl ging. Maar ik moet waarschijnlijk toch mijn moederbord opsturen dus hij moet er sowieso uit. Ik vroeg me nog af, hoe kan je het beste een CPU bewaren als het niet in een mobo zit? Want hoe zit het met de koelerpasta, moet die er straks nieuw op als ik een nieuwe mobo krijg, of gaat die nog wel mee, als de CPU niet onder een fan zit voor een week (of hoe lang RMA procedure zal duren).[/quote:0feeec5b80] cpu zit toch gewoon in zo een plastic doosje . waar moet je dan bang voor zijn . gewoon met een papierendoekje de pasta er afhalen .
  • En als je die er toch uithaalt kijk dan even of alle pinnetjes netjes rechtop staan, je zou de eerste niet zijn die door even verkeerd aan te drukken een rij pinnen plat hebt gekregen.... En dan doet ie t mooi niet

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.