Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB stick VS USB stick

Anoniem
celles
11 antwoorden
 • Geachte forumleden,

  Wij staan voor een raadsel en proberen een probleem op te lossen. Veel computerkennis hebben we helaas niet in pacht en daarom proberen we hier eens of iemand ons kan en wil helpen. Het gaat een lang verhaal worden. Daarom probeer ik het wat opsommend op te schijven.

  Probleem:
  2 verschillende USB sticks doen niet hetzelfde. 1 usb stick merk kruidvat 16 Gb. 1 usb stick merk kingston 8 Gb. Beiden op dezelfde laptop geformateerd op FAT32. Beiden USB II.

  Wat staat op beide usb sticks:
  3 films, te weten: 1X avi, 1,2 Gb / 1X avi, 1,75 Gb / 1X avi, 0,5 Gb.

  Wat is merkwaardig:
  Bij de USB stick van kruidvat doen alle films het op de laptop (windows Mediaplayer en op onze LCD TV. Bij de USB stick van Kingston alleen de AVI film van 1,2 Gb. Op de LCD TV hetzelfde probleem.

  Wat begrijpen wij niet:
  Beide USB sticks zijn geformateerd op FAT32, ze zijn groot genoeg, respedtivelijk 8 en 16 Gb. De AVI-bestanden zijn hetzelfde. Alle testen gedaan met dezelfde laptop en dezelfde TV. toch doet de ene USB stick het wel en de ander niet (of maar voor de helft (1 film maar!).

  Wie kan ons hier een beetje mee helpen.Wij snappen er echt helemaal niets van. Zien we wat over het hoofd. Wellicht gesneden koeken voor de techneuten onder jullie. Misschien mogen wij een beetje meedelen met jullie kennis.

  Met vriendelijke groet,


  Celles
 • het gaat dus om twee bestanden op dezelfde stick die het niet doen.
  vooralsnog moet je dan zeggen dat er iets misgegaan lijkt te zijn bij het kopiëren van de bestanden naar beide sticks.
  wat zegt de weigerende stick in een andere pc?
 • [quote:4a32b24b5d="derkdejong"]het gaat dus om twee bestanden op dezelfde stick die het niet doen.
  vooralsnog moet je dan zeggen dat er iets misgegaan lijkt te zijn bij het kopiëren van de bestanden naar beide sticks.
  wat zegt de weigerende stick in een andere pc?[/quote:4a32b24b5d]

  Beste Derkdejong,

  Ja, 1 USB stick (16Gb) doet het prima bij alle 3 de AVI bestanden. Op de andere USB stick (8Gb) doet alleen het AVI bestand het van 1,2 Gb groot. Dat is nu juist het verwarrende. Bij de stick waar 2 AVI bestanden het niet doen zegt de computer dat hij de bestanden niet kan lezen.

  Vreemd vinden wij dat omdat het gaat om 3 AVI bestanden Die op de USB stick van 16 Gb wel werken (zowel op laptop als LCD TV). Daarnaast hebben wij beide usb sticks hetzelfde behandeld. Geformateerd etc…

  We hebben er een uutje of 3 aan gespendeerd en over en weer een kopies gemaakt. Hoe (en hoe vaak) we het ook proberen. We komen niet verder dan in ons verhaal beschreven. Waarom lukt wel alles op de USB stick van 16 GB en niet op die van 8 Gb????? Ook na het formateren van beide sticks op dezelfde wijze en instellingen….

  Groet,

  Celles
 • Heb je een quick format gedaan of volledig?
  Probeer formatteren als NTFS eens.
 • ik zou het nou zo verhelderend vinden als we wisten wat die weigerstick doet op een andere pc. doet ie het daar evenmin, dan mag mag je het ding gevoeglijk als afgeschreven beschouwen.
 • Oké, dan zal ik het zo verhelderend mogelijk aangeven (hahahah).

  Mensen, ik ben maar een simpele gebruiker, heb een beetje geduld met me…

  We dachten als je dezelfde problemen tegen komt op zowel de laptop als de LCD TV dat geen andere PC hoeft te proberen. Maar inmiddels wel gedaan op je tip. En ook daar hetzelfde punt. USB stick merk kruidvat alles oké en USB stick merk Kingston alleen het bestand van de AVI 1,2 Gb. Dus exact hetzelfde als op de laptop en de LCD TV.

  Formateren is gedaan op de zorgvuldige wijze en ook al eens op NTFS. Echter onze LCD TV kan alleen een FAT32 geformateerde USB stick lezen.

  Voor zover mijn dank voor het mee denken.

  Celles
 • Soms ondersteunt zo een LCD TV niet alle types USB sticks…. daar lijkt het op. Computers kunnen over het algemeen meer USB sticks lezen dan een TV…
  Hangt af van de firmware die op de TV geinstalleerd is hoe universeel alle merken ondersteund worden….
  Kijk de handleiding van de TV of op internet na of er bepaalde types/merken geadviseerd worden…

  PS: bij computers heb je dat bij RAM geheugen…. vaak.
 • Hoi André,

  Dit was niet de strekking van mijn vraag. Ik weet wat onze TV kan verwerken. Het probleem waar wij mee zitten is dat we 2 USB sticks hebben, hetzelfde geformateerd, alle 2 USB II, op beiden dezelfde AVI bestanden en toch reageren ze anders. Inmiddels geprobeerd op een laptop, gewone PC en onze LCD TV.

  Ik denk, en dat is hier ook al genoemd, dat de USB stick welke niet goed blijkt te werken tov de ander, dat deze stuk is…

  Groet,

  Celles
 • Waarschijnlijk heb je gelijk….
  Wat je nog proberen kunt… met een Linux live CD de stick formatteren…. gaat met een andere programma dan onder windows, misschien heeft het een effect………
 • dan nog zal die weer teruggezet moeten worden naar fat32, wil de ts er onder windows cq in zijn tv nog wat aan hebben.
  bij alles wat ie al geformatteerd heeft, denk ik niet dat dat nog enig effect zal hebben op de droevige conclusie dat het ding de geest heeft gegeven. :cry:
 • Soms doet een stick vaag en moet je 'm maar gewoon weggooien/vervangen. Kan iig ook een voorbode zijn van kapot gaan, dus zet er geen unieke bestanden op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.