Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Commodore 64 behuizing wassen in de vaatwasser?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • [quote:b2123b9499="derkdejong"]wellicht valt de aggressie van zo'n blokje wel mee, maar ik zou me meer zorgen maken over de warmte in de afwasser in combinatie met oud plastiek..
  wat je ook kan doen: een sopje met soda, dat pakt toch wat harder aan dan een vaatwasmiddel[/quote:b2123b9499]

  Voor goede schoonmaak resultaten gebruik ik bijna altijd 1 van de volgende artikelen:
  http://www.cillitbang.nl/power-cleaner/
 • Goed idee. Ik moet van de week toch nog naar de Action, en daar hebben ze dat spul nog wel eens liggen voor een habbekrats. Misschien hebben ze er ook nog Oxy Action (voor de Retr0bright).

  [pakt het boodschappenlijstje er bij]

  Bedankt!
 • En dan nu een probleem uit den ouden doosch!

  Ik heb recentelijk een paar jaren '80 computers op de kop kunnen tikken.
  Ze zijn echter behoorlijk vergeeld, dus daar moet een sloot Retr0bright aan te pas komen.

  Jammer genoeg hebben deze computertjes niet alleen bloot gestaan aan zonlicht en het verstrijken der jaren, maar ook aan forse hoeveelheden nicotine. Voordat ik met Retr0bright aan de slag ga moet alles dus eerst grondig gereinigd worden.

  Nu heb ik dankzij mijn werk voldoende plasticreinigers om de boel mee schoon te maken, maar dat is met de hand wel erg veel werk.

  Dan nu de hamvraag: kan ik de behuizing van deze computers (C64, Vic20, Atari STf) in de vaatwasser doen zonder dat de [i:ecf767ec59]vaatwasser[/i:ecf767ec59] daar nadelige gevolgen van ondervindt?

  Mijn vrouw is er nogal huiverig voor ivm de hygiëne (we moeten nog wel veilig van de bordjes kunnen eten). Kunnen de sproei-armen en de filters van de machine wel tegen dat soort vuil?

  Ik heb echt geen idee. Iemand ervaring mee? Ik zoek overigens niet naar bijval, maar naar argumenten om het wel of niet te doen.

  Alvast bedankt!
 • ik zou het niet doen .
  zo een spoelblokje is erg agressief voor oud plastic .
  hard plastic wordt op een gegeven moment korrelig .
  je kan beter proberen om het in een bak lauw water met wat afwas middel .
  dat is wat veiliger dan zo een vaatwas blokje
 • wellicht valt de aggressie van zo'n blokje wel mee, maar ik zou me meer zorgen maken over de warmte in de afwasser in combinatie met oud plastiek..
  wat je ook kan doen: een sopje met soda, dat pakt toch wat harder aan dan een vaatwasmiddel
 • Ja, de temperatuur was inderdaad ook nog een puntje, dat was ik even vergeten.

  Ik denk dat jullie gelijk hebben. Ik laat de boel lekker weken in een lauw sopje, en de rest is gewoon een kwestie van geduld en volhouden.

  Ik blij, mijn vrouw blij, en aan het eind van de rit (hopelijk) een paar computers met showroom-shine!

  Bedankt!
 • Je kunt ook het product "Dasty" (fel geel spul) in verdunde vorm gebruiken, te koop bij Wibra. Dit middel wordt ook bij McDonald gebruikt om de frituurovens mee te reinigen en ontvetten.
  Ik gebruik dit voor alles waar vettigheid op zit en tast het kunststof niet aan.
 • "Dasty". Gaat ook op de lijst.

  De VIC-20 heb ik nu overigens behoorlijk schoon, maar het logo blijkt niet tegen alcohol te kunnen :( Dat wordt even een nieuw logo uitprinten en plastificeren, maar dit terzijde.
 • Ik heb deze tip gekregen van een medewerker van MD en maak er alles mee schoon, tot vette bierglazen aan toe. Ook je roestvrij stalen gootsteen gaat zich als een spiegel gedragen. Alleen na gebruik moet je even je handen met creme insmeren, ook die worden goed ontvet. succes!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.