Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

draadloos internet instellen op HP P6-2100EB

Anoniem
None
10 antwoorden
 • De naam van het kaartje is inmiddels bekend, dus driver is zo gevonden.

  Dank voor de hulp,

  Rob
 • geachte luisteraars, een belgische kennis van mij heeft een backup terug moeten zetten op zijn PC via de HP herstelmodus. dat is helemaal gelukt maar nu krijgt hij geen internetverbinding. Zijn modem staat een verdieping lager en heeft aan zijn PC slechts een antenne via een schroefje vast zitten.

  We hebben via de telefoon al een aantal mogelijkheden geprobeerd maar het lukt even niet. Hij heeft via een laptop wel normaal verbinding.

  Voor de herstelopratie had hij een goede verbinding maar nu dus even niet. heeft iemand tijd om even een stappenplan voor mij op te stellen want hij is een leek op PC gebied en ik voel mij nu een beetje schuldig dat ik het op deze afstand 500 km niet even voor elkaar krijg.

  Hij heeft Windows 7 op de PC geinstalleerd.

  Graag hulp en advies,

  Rob Bogers
 • laat em eerst eens in apparaatbeheer vaststellen dat de draadloze netwerkadapter door windows herkend wordt….
 • Ik heb de patient de vraag voorgelegd. Nu had ik begrepen dat hij een antenne via een schroefje aan de PC had zitten, dit ken ik niet, hoe werkt dat?

  Rob
 • Update; de patient had onder netwerkadapters in apparaatbeheer niets staan. Hij heeft de software geinstalleerd en de adapter is nu ook te zien in apparaatbeheer maar helaas staat bij Netwerk en internet (via het config scherm) en dan netwerkstatus en - taken weergeven i.p.v. het huisje (dus tussen de PC en het internetbolletje een groot rood kruis en kunnen we dus nog geen internet verbinding krijgen.

  Dus als iemand nog even tijd heeft voor ons graag hulp, welke stappen we/hij nu nog moet nemen.

  Alvsat dank,

  Rob
 • Is dit iets?

  http://www.basiscursus.net/show/2/56/Thuisnetwerk-instellen.html

  Als het de enige PC is en er nog geen netwerk is, zal hij opnieuw een thuisnetwerk moeten instellen, dan zal hij een aantal netwerken te zien krijgen, het netwerk met de meeste streepjes zal dat van zijn provider zijn. Daar inloggen met het wachtwoord van het modem of router (staat vaak onderop het apparaat).

  Zie ook http://www.schoonepc.nl/instal/netwerk.html
 • Dank, we gaan verder zoeken.

  Rob
 • Nu blijkt dat er af fabriek geen draadloos kaartje met antenne zat en dus is de recovery niet voorzien van de juiste driver. Dit is ook waar te nemen in apparaatbeheer, "geel uitroepteken". Zoals ik al zei is de gebruiker een leek op PC gebied en hij durft de PC niet open te maken. Hoe kunnen we er toch achter komen welk PCI-insteekkaartje met antenne in de PC zit?
 • wellicht geeft speccy een clou, of everest, of wellicht een handige buurman van die "hij"
 • Met de gevonden driver is het gelukt, dank iedereen voor de hulp.

  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.