Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC of onderdelen aan vervanging toe?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb een PC, veel gebruikt, 3 jaar oud, met legale XP.

  Het volgende doet zich voor:
  Traag opstarten
  HD is gepartioneerd en opeens vandaag de vraag/opmerking dat de schijf geformatteerd moet worden. Na een 3e poging om de inhoud van de map te bekijken kreeg ik deze wel te zien, JPEG bestanden.
  Lightroom 3 laadt opeens tergend langzaam 10 RAW bestanden en toen ik deze deze wilde bewerken, bleef Lightroom bij de 2 afbeelding alleen maar laden. Afbeelding was wel te zien, maar onscherp.

  Het trage opstarten zal wel een XP probleem zijn, wil deze toch gaan vervangen door WIN 7, PC voldoet ruim aan de gestelde specificaties.

  De vraag om een partitie te formatteren,is dat ook XP afhankelijk of toch een HD op sterven na dood?

  Het niet uitlezen van de cdr mogelijk XP probleem of ook hier een onwillige HD of combinatie van de twee.
  Uitlezen ging probleemloos op de laptop.

  Ik ga Lightroom 3 in elk geval opnieuw installeren, als de pC ondertussen weer opgestart is. Lightroom opnieuw geinstalleerd, de eerste 3 RAW bestanden gingen vlot, om te kunnen bewerken, daarna weer heel traag laden om te onwikkelen.
  Tot overmaat van ramp was een cdr niet uit uit te lezen. Zo juist bleef die hangen en had ik slechts een leeg bureaublad en ook geen startmenu. Maar na een nieuwe poging is de PC weer opgestart.

  Kant en klare oplossingen verwacht ik niet, maar mogelijk kan iemand uit ervaring aangeven,in welke richting ik het zou kunnen zoeken met de genoemde problematiek.
 • Kans op besmetting?
  Plaats vraag in afdeling veiligheid en vraag Abraham54 om advies.
  Ik heb gisteren nog een P4 van 11 jaar oud met XP geïnstalleerd, werkte probleemloos, dus een pc van 3 jaar moet super snel zijn met XP.
 • Andre, dank voor je reaktie.
  Maar PC gescand en schoon bevonden.
  Het probleem met het lezen van CDR is exemplarisch gebleken. Ik vermoed, dat XP aan het vollopen is. Tijd voor een schone installatie, al zal dat wel WIN 7 worden. Als ik dan toch bezig ben.
 • bij dat soort meldingen moet je als de donder een backup maken van je data en de gezondheidsstatus van de hd testen. elke fabrikant heeft hiervoor een tooltje beschikbaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.