Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HP 710C met USB aansluiting?

Anoniem
Jank
15 antwoorden
 • Bestaat deze printer. De mijne heeft een gewone printkabel en geen USB. Hoewel HP mij anders wil doen geloven, als ik op hun site zoek naar een driver om mijn 710C te laten draaien onder Windows 7:

  De drivers voor uw HP product zijn al in het nieuwe Windows 7 besturingssysteem geïntegreerd! U hoeft geen drivers te downloaden om uw product te kunnen gebruiken . U hoeft alleen maar de printer via een USB-kabel met uw computer te verbinden en Windows Update zal automatisch de driver voor uw product installeren.[i:dcd64c9d32]

  En dan gaat het echt om een driver voor deze printer. Ik vrees, dat dit mijn laatste HP is geweest. :cry:
  Hij was zo voordelig met zijn grote cartridges voor een schappelijke prijs.

  Er zijn toevallig geen andere opties, om de 710C onder WIN 7 aan het printen te krijgen?[/i:dcd64c9d32]
 • Zit er geen printerpoort meer op de computer? Dat lijkt me de meest logische keuze.
 • als ik het zo zie .
  zit er boven de RS-232 printer aansluiting een usb poort

  [img:8aa94ad0c6]http://i.imgur.com/IYDNAEP.jpg[/img:8aa94ad0c6]
 • Hans bedankt voor je tip.

  Meteen de printer van het schap gehaald, wat een stof lag er onder. En warempel, boven de poort zit inderdaad een USB aansluitin, maar wel afgedicht met een plastic plaatje, wat vast zat aan de behuizing.
  Afdekplaatje verwijderd en….helaas, bij mij zit totaal niets, is gewoon dicht. Mogelijk heb ik een nog ouder exemplaar.

  Een verloop van serieel naar USB is te overwegen, maar prijstechnisch gezien is de aanschaf van een nieuwe printer ook niet verkeerd: 33 euro. :)
 • Dan was die USB poort voor jouw HP 710C waarschijnlijk optioneel. Want in deze cnetreview HP Deskjet 710c, wordt bij Printer / Interface alleen Parallel genoemd. Verder staat op Windows Compatibility Center dat je HP Deskjet 710C Inkjet Printer compatibel is met Windows 7. Als deze desondanks niet werkt, kun je beter de resterende inkt opmaken via een oude pc met XP of Linux. Een USB verloopkabel zou kunnen werken. Maar zeker is dat niet.

  Een nieuwe printer zou je inderdaad kunnen overwegen. Hoewel tegenwoordig een all-in-one printer meer gebruikelijk is. Want neemt minder ruimte in, dan een losse printer plus scanner.
 • [quote:4e1857cb6c="Hans.Vosman"]Zit er geen printerpoort meer op de computer? Dat lijkt me de meest logische keuze.[/quote:4e1857cb6c]Die vraag is nog niet beantwoord…

  Het kan zijn dat er achter inderdaad geen printerpoort meer zit…
  Jammer… zou je zeggen…

  Wel… heel vaak zit er op het moederbord toch nog een on-board LPT connector… en als je een chassis poortje met LPT aansluiting monteert kun je dus toch nog een LPT kabel aanlsuiten voor je printer..

  Mijn mobo:
  http://www.asus.com/Motherboards/P8H67M_PRO/#support_Download_8
  Zie voorbeeld van mijn mobo p1-27 en p1-26 van de Engelstalige manual.
 • Heb net een verloop van serieel naar USB binnengekregen, 15 euro, niet verkeerd.
  Zal deze eens uitproberen, wordt morgen.
  Ik houd jullie op de hoogte.

  Tot zo ver dank voor jullie respons.
 • Je hebt volgens mij een USB-printerpoort adapter nodig. Ik kan kijken of de printer werkt onder Windows 7 echter ik heb er heel weinig tijd voor dus als het niet lukt, jammer dan. Mijn moeder gebruikt de printer onder Vista, maar ja, dat is geen Windows 7.
 • Zojuist de HP 710C getest op een netbook met Windows 7 Starter en een Windows 7 Ultimate PC. De eerste geeft problemen, via USB printen lijkt niet te worden ondersteund, wel wordt de printer en de USB adapter wel herkend maar met een vraagteken als onbekend USB apparaat. Via de gewone PC gaat het afdrukken goed, leesbare tekst. Rechtstreeks aansluiten op de printerpoort heb ik niet getest, maar dit zal vast wel werken.
 • Dank voor alle reacties.

  Ik heb de verloopkabel geprobeerd, printer wel herkend. Apparaat is gereed voor gebruik, stuurprogramma is geïnstalleerd.
  Zelfs de melding: Ondersteuning voor USB-afdrukken. Deze lijkt dus ook herkend, geïnstalleerd, of wat dan ook.
  Maar printen doet die niet.

  Enige optie die ik nog heb is de mogelijke verkeerde volgorde van installeren, met printers aan een USB heb ik geen ervaring.
  Al was het inpluggen van mijn scanner in de USB meer dan voldoende.
 • met wat oudere USB apparatuur is het wenselijk .
  om eerst de software te installeren .
  dan pas de usb kabel dan pas de stroom er op .
  ervaring met een oude xerox scanner.
  werkt usb onder win 7 probleemloos
 • Hoe weet je dat je printer werd herkend? Had je 'm dan gezien in het Apparaatbeheer? Dit omdat bij mijn weten alleen echte USB apparaten plug & play zijn.

  Draai je wellicht een 64 bit versie van Windows 7? Check eventueel op de HP Support forums deze topic Hp 710c does not print on new computer with win 7.
 • Jolo, ik draai de 64 bits versie.
  En in Word staat de 710C als actieve printer vermeld.
  En als ik op printen drukt schakelt de printer ook aan, lampje gaat branden, maar verder niets.
  Maar dat inschakelen deed de printer ook zondeUSB, dus alleen de serieele poort zowel printer als PC.

  "t Zal wel een nieuwe printer gaan worden, de Canon 2700, is nog een stand-alone printer.
  Hen sinds najaar 2012 ook een nieuwe canon scanner. Zonde om ook die weg te doen.

  Ik ga wel even jouw link volgen, je weet maar nooit.
 • Het werkt.:) Zowaar.

  Wel even morgen afwachten, ik moet de printer uiteindelijk definitief op een andere USB aansluiting aansluiten, of ben ik min of meer verplicht om die USB aansluiting te gebruiken, die ik ook heb gebruikt, om de printer te installeren?

  In beide gevallen geen probleem, een USB verlengkabel moet er toch komen.
 • Mooi dat het werkt. In principe kun je de printer gewoon op een andere werkende USB poort aansluiten. Als je de USB kabel verlengt, maak deze dan niet te lang. Zie voor uitleg Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus
  Het gaat om deze quote daaruit [quote:3d6df97b1f]USB-kabels mogen maximaal 5 meter lang zijn. Deze lengte is door de tussenkomst van hubs te vergroten tot maximaal 30 meter. [/quote:3d6df97b1f]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.