Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC Upgrade

Anoniem
canonboy
4 antwoorden
 • Dag beste mensen,

  Ik ben op dit moment aan het kijken maar mijn pc omdat ik deze misschien iets wil upgraden.

  Hier heb ik 2 vragen over.

  1. Ik heb op dit moment een 60GB SSD schijf waar ik windows op heb staan met een aantal games. Ik houd erg van gamen en vindt dat mijn SSD schijf te klein is. Ik heb nu namelijk windows geinstaleerd met 3 games en ik heb daardoor nog maar 5GB over. Dit is mijn SSD schijf: Chronos 60GB Solid State Drive. de lees snelheid is 550MB/sec en de schrijf snelheid 512MB/s.
  Graag zou ik wat meer ruimte willen en had ik een mooie SSD schijf gezien voor een goede prijs bij mediamarkt. Dit betreft een SSD schijf van samsung 256GB alleen het enige probleem is dat die ongeveer de helft lees/schrijf snelheid heeft als mijn huidige SSD. Is het, het waard om een SSD schijf te nemen die 50% langzamer is maar meer opslag heeft?
  Er zijn natuurlijk ook SSD schijven die wel 500+ lees/schrijf snelheden heeft en ook 256 GB maar daar betaal je een godsvermogen voor.
  Dus is het, het waard om 50% langzamer te gaan voor meer opslag? En weten jullie een SSD 256GB 500+ lees/schrijf snelheid voor ongeveer ¤150? dat is wel ongeveer mijn budget voor een SSD schijf.

  2. Graag zou ik jullie mening willen hebben over mijn PC specificaties en of jullie misschien een upgrade weten die ik zou kunnen doen dat een GROOT effect zou hebben op mijn prestaties? En als jullie denken dat mijn PC geen upgrade nodig heeft omdat het al een redelijke PC is hoor ik het ook graag!

  mobo: MSI 760GM-P23
  proccesor: AMD FX 6100
  Memory: DDR3 8192 MB
  Videokaart: Radeon HD 6850
  Schijf 1: Chronos 60GB Solid State Drive
  Schijf 2: Hitatchi HDS721010DLE 1TB

  Ik hoor het graag van jullie!
  Alvast ontzettend bedankt

  Groetjes, Stefan
 • Ik heb volgens mij al een leuke SSD gevonden! is één van de goedkopere maar volgens mij erg snel, heel toevallig hetzelfde merk als dat ik al had maar dan de 240GB versie http://tweakers.net/pricewatch/300230/mushkin-chronos-ssd-240gb/specificaties/
 • Na gelezen te hebben dat deze SSD een stuk langzamer is vergeleken met andere SSD's heb ik toch mijn twijfels, iemand die mij iets kan aanraden en mijn tweede vraag ook kan beantwoorden?

  Met vriendelijke groet,

  Stefan
 • Op welk vlak vind je dat je prestaties tekort komt? In games heb je bijv. meer aan een krachtigere videokaart. Denk bijv. aan een upgrade naar bijv. een Radeon HD7870 XT, lijkt me beter voor gaming als je een 1920x1080 pixels scherm hebt. Een S-ATA harddisk i.p.v. SSD is voor games dan niet de bottleneck.
  http://tweakers.net/pricewatch/322650/club3d-radeon-hd-7870-xt-jokercard-(tahiti-le).html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.