Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Dell Inspiron, kan os niet starten, installeren of live cd d

Anoniem
derkdejong
5 antwoorden
 • Hallo, ik heb een nu omgeveer 2,5 jaar oude dell inspiron (win7 x64). Een weekend geleden kon ik opeens windows niet meer starten, gelukkig was opstartherstel nog mogelijk en kon ik de pc weer gebruiken.

  Nu, een week later, kan ik windows weer niet starten (stopt bij "starting windows";), nu krijg ik weer het scherm met 2 keuzes: windows starten of opstartherstel gebruiken. Beide opties leveren helaas niets op.

  Nu zet ik de windows 7 cd (die ik bij de pc kreeg) in de cd lade. En boot ik vanaf de pc. Echter ook hier blijft hij bij "starting windows" hangen.

  Ik heb ook nog een live-cd van fedora liggen, opstarten van deze cd levert ook alleen een zwart scherm met knipperende cursor op.

  Mijn eerste conclusie was, het ligt aan de hdd, waar we eerder ook al problemen mee hadden en die nu vervangen is. Maar omdat de hdd niet nodig is bij een live cd, en de live cd ook niet werkt, zou dit best ook met iets anders te maken kunnen hebben.

  Heeft iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen, heeft iemand dit probleem zelf ook gehad, en het liefst: heeft iemand een oplossing?
 • psu al doorgemeten
 • Ik ben op dit gebied echt een beginner, hoe zou ik dit kunnen doen omdat ik waarschijnlijk niet de juiste apparatuur beschik. En wat houd psu in?
 • power supply unit, = voeding
 • power supply unit, = voeding
  Ik ben bang dat ik niet de middelen heb om dot te testen. Heeft u/heb jij enige aanleiding om te denken dat het aan de voeding ligt, bios laden etc. gaat immers goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.