Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

niet werkende accu bij 2 jaar oude Acer laptop

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ter beoordeling bekijk ik een Acer laptop van nog geen 2 jaar oud. De accu werkt niet, een oorzaak is niet 1,2,3, te vinden. De verkoper van het ding alhier stelde voor een nieuwe W7 er op te zetten (er staat verder weinig van belang op) maar garantie lijkt dat niet te gaan geven. Heeft iemand nog een suggestie? Redelijkerwijs zal hij altijd wel met 230V voeding gebruikt worden, maar het zou toch moeten werken dacht ik.
 • W 7 of W 95 maakt niets uit, echt niet. De voeding is onafhankelijk van de OS die je draait.

  Ik heb twee keer de ervaring met een Acer laptop dat de voeding binnen de laptop niet goed meer was. Onder 202V werkte die goed maar niet via de accu.

  Je kunt de accu hopelijk wel meten en als die leeg blijkt te zijn hem weer in de Acer stoppen en kijken of die wilt laden. Zo niet is het echt een hardwareprobleem zoals ik eerder aangaf.
 • 1) ja dat begreep ik wel
  2) conclusie?
  3) Hoe zou ik de accu kunnen meten? Dat het een "hardware probleem"is was de reden dat ik het hier postte.
  M.a.w. een concreet advies heb ik dus nog niet. Inmiddels wel naar Acer.nl gemaild; benieuwd wat zij antwoorden.
 • Laat je iig geen W7 aansmeren om dat accuprobleem op te lossen want dat is de grootste onzin die een verkoper kan "verkopen"
 • hij wou een herstel-actie of zo doen. W 7 heb ik zelf….
 • [quote:6bcec98f33="f.j.stols"]De accu werkt niet[/quote:6bcec98f33] Wat bedoel je daar precies mee? Laad de accu niet meer op? Of gaat deze te snel leeg? Wellicht zou je 'm nog kunnen testen via applicatie Battery Eater Pro. Als dat niet meer mogelijk is, kun je wellicht deze hyperlink checken Battery Won't Charge Or Short Power Life In Notebook.

  Over het algemeen gaat de accu capaciteit geleidelijk achteruit. De laptop en accu uit mijn onderschrift is bijna vijf jaar oud. Na ongeveer een halfuur testen met Battery Eater Pro is de schatting van de originele laptop accu capaciteit ongeveer 1 uur en 22 minuten.

  //Edit

  De test is inmiddels voltooid. De schatting klopte niet. De accu capaciteit van die bijna vijf jaar accu is nog maar ongeveer 46 minuten.
 • de accu bleek leeg te zijn bij eerste inspectie. Ook na uren aan de voeding geen levensteken. Je zou menen dat zo'n winkel een batterij-tester zou moeten hebben. Bij het gebruik (voor een groep van eigenaars) zal in feite die accu niet nodig zijn, maar na 2 jaar doods is wat snel. Ik wacht op antwoord van Acer - zo ooit.
 • aanvullend bericht: mededeling van Acer. Zij adviseren een upgrade van de Bios (!) alsof de gemiddelde pc-gebruiker dat zo maar zou kunnen. Op de accu was 1 jaar garantie.
 • Klinkt gewoon als een dooie accu, als deze vaak compleet leeg is geweest dan gaat ie gauw kapot. Een van de redenen dat er maar 6 maanden fabrieksgarantie op zit.

  Lijkt erop dat de cellen kapot zijn waardoor ie niet meer bijlaadt.
 • Hier wel eens wat besteld met goede ervaringen tot nu toe althans.
  http://www.batteryupgrade.com/shopBrowser.php?shopGroupId=34512279#/shopGroupId/11913988
 • had zelf ook al eens gekeken. De goedkoopste is bij ene dennis voor ¤ 39.–. Maar zoals ik al schreef twee dagen geleden ( Bij het gebruik (voor een groep van eigenaars) zal in feite die accu niet nodig zijn, ) de mede-eigenaars zullen dit voorlopig niet nodig vinden. Iedereen alvast dank voor meedenken en -googegelen.
 • Even een algemene tip:

  Als je een laptop veel aan de netstroom hebt hangen laadt 'm dan op tot 50%, trek de accu eruit en bewaar 'm op een beetje koele plek, dan gaat de accu heel lang mee.

  Doordat een accu constant aan netstroom hangt wordt hij constant gebruikt en wordt hij warm. Iets wat beide de levensduur verkort.
 • hij (de accu) is echt zo dood als een pier…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.