Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

16 GB Emtec USB stick wordt niet meer herkent

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo,

  16 GB Emtec USB stick wordt niet meer herkent, het vreemde is je ziet de stick wel "bij"komen. Maar als je er dan vervolgens op klikt, wordt gevraagd plaats usb stick/schijf. Heeft iemand hier ervaring mee, alvast bedankt,
  Ik heb de stick ook al anders benoemd maar dat werkt niet.
  Rob
 • Misschien voor de hand liggend, maar de volgende opties al geprobeerd:
  - andere USB-poort;
  - andere computer;
  - kun je de stick wel formatteren ?
 • ja, ja en nee :)

  helaas
 • Had je toen je 16 GB USB stick nog werkte, geklikt u op het pictogram Hardware veilig verwijderen, alvorens deze los te koppelen. Wellicht zou je anders de via Freeware editie van EaseUS Partition Master, kunnen proberen de verloren partitie terug te halen. Of als er geen belangrijke data opstaat, of als je er back-up van hebt via Windows Schijfbeheer een nieuwe partitie op de USB stick aan te maken. Wordt de USB stick overigens nog wel correct herkend, in het Apparaatbeheer?

  Werken andere USB sticks of externe harddisks nog wel op je pc's?
 • @jolo,

  bedankt voor je uitgebreide info.

  Ja ik heb de stick veilig verwijdert.
  - andere sticks werken gewoon wel op deze laptop.
  - als ik op "mijn computer"klik en daar in kijk zie ik de stick gewoon bijkomen als ik de stick in een van de poorten steek. De stick werkt ook niet op een andere poort op computer.
  in apparaartbeheer zie ik de stick niet althans dat denk ik want zover gaat mijn kennis nou ook weer niet, ben een leek die zijn best doet om iets te herstellen :)
  Het vreemde is ook dat ik gisteren de stick een andere naam gegeven, en dat dit nu weer hersteld is?
  Nieuwe stick kopen maar ?
 • De USB stick zou je in het Apparaatbeheer moeten kunnen zien, bij de Schijfstations. In deze topic op PC Web plus staat er een afbeelding van. Als deze daarin niet te zien is, maakt deze wellicht slecht contact. Als je de USB stick langzaam inplugd, zie je dan een reactie van Windows. Of gaat het led/lampje van de USB stick knipperen? Als er helemaal geen reactie is, kun je waarschijnlijk inderdaad beter de USB stick vervangen.
 • Goede morgen ,

  Ik heb even gekeken hij ziet de stick gewoon bijkomen, en weer "vertrekken" als ik de stick eruit haal, is er dan nog hoop?
  Lampje op de stick gaat aan.
 • Al in schijfbeheer of met die Easeus gekeken?

  Nog een paar links, miss heb je er wat aan.
  http://www.wenovo.com/freeware/usb-disks-access-manager-freeware.php
  http://download.cnet.com/HP-USB-Disk-Storage-Format-Tool/3000-2094_4-10974082.html
 • Als je bedoelt dat na het inpluggen van je probleem USB stick, je het Autoplay venster ziet verschijnen, met de mogelijkheid te klikken op (één van) de mappen, dan zou je nog wel een kans moeten hebben met recovery software. Eventueel zou je ook nog kunnen proberen toegang proberen tot je probleem USB stick via een Live cd. Waarmee je indien nodig, een nieuwe FAT32 partitie kunt aanmaken.
 • bedankt voor de adviezen…ik geef het op, koop een nieuwe en hier gaat een spijker doorheen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.