Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Modem in gebruik - Windows 95

11 antwoorden
  • Dag allen, ik heb vanmiddag in een pc van een kennis een modem ingebouwd (motorola 56M oid). Alles ging van een leien dakje, ook het installeren van drivers en de aanvankelijk ontbrekende externe toegangsadapter. In apparaatbeheer staat het modem netjes vermeld, het apparaat werkt correct en er zouden geen conflicten zijn. Het modem is ge-installeerd op com5. Com1 is in gebruik door de muis en com2 is niet in gebruik. Echter, wat ik ook probeer met inbellen, Windows 95 reageert direct met de volgende melding "De modem wordt gebruikt door een andere externe toegangsadapter of een ander programma. Verbreek de verbinding ... etc". Nou heb ik geen idee wat dat andere programma zou kunnen zijn (er is niets anders gestart) en er is maar één externe teogangsverbinding. Is er iemand die dit probleem bekend voorkomt? Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Help aub, want afzender dezes raakt nu z'n status als computerexpert van de buurt gauw kwijt! Piet
  • Probeer 1s om de modemconnector eruit te halen, dan Windhoos te starten, en dan het modem weer aansluiten. Dikke kans dat je dan wel verbinding krijgt.
  • Is het het eerste modem dat in de PC geinstalleerd wordt? Heb je gezorgd voor de laatste nieuwe drivers? (internet) Heeft windows het modem zelf gevonden bij het opstarten van het systeem? Staan er nog onbekende apparaten in apparaat beheer? Probeer anders eens via een hyperterminal sessie je modem te benaderen. Start hyperterminal op (wel even installeren, staat op de win9X CD, voor 2000 etc. weet ik het niet..) maak een directe verbinding naar de compoort waar het modem op zit. Probeer een aantal AT commando's. Krijg je een reactie? Kijk ook even op deze pagina (en volgenden), want je kunt er erg veel modeminfo vinden: http://808hi.com/56k/x2-hyperterm.htm meteen nog maar een link: http://808hi.com/56k/sm56.htm _________________ &quot;Ik geloof niet in heksen!&quot;, zei ze, en ze stapte op haar bezem... <font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Captain_Kansloos op 2002-01-21 09:13 ]</font>
  • Bedankt voor de reakties. McDavid, ik heb het geprobeerd, maar helaas geeft het geen resultaat. Captain_Kansloos, ik heb Hyperterminal geprobeerd, maar die gaat maat tot/met com4, en dat modem staat op com5. Ik heb het modem met de hand op com2 gezet, maar bij systeem-&gt;modem krijg ik nu het volgende (diagnostische gegevens): com2 modem: na enig nadenken komt windows95 met &quot;modem reageert niet etc&quot;. com5 modem: direct &quot;kan poort niet openen&quot;. Wat een narigheid! Iemand nog suggesties hoe verder te gaan? Alvast bedankt! Piet
  • Heb precies dezelfde problemen, echter na een uurtje of 30 proberen werkt het modem nu onder Win2000 wel, maar onder Win98 nog niet.. Niet dat je iets aan mijn opmerking hebt, maar ik hou je op de hoogte wanneer het lukt, want ik blijf gewoon proberen..!
  • Wat ook nog wel eens kan helpen is het omdraaien van je twee draadjes in het telefoonstopcontact.
  • Hoeveel hardwarematige compoorten heb je? Ik neem aan maar 2. Dat betekend dat je modem dan automatisch 3 zou moeten kiezen. 3 en 4 lijken echter bezet want hij kiest 5. Vooral omdat hyperterminal niet eens een com5 ziet lijkt het erop dat er dus tijdens de installatie wel degelijk iets is misgegeaan. Modem dus volledig verwijderen. fysiek eruit trekken, win herstarten&gt;&gt; alles ok? Comp uit, kaart erin, herstart. Vindt win het modem automatisch? Heb je de laatste nieuwe drivers? Worden er geen onbekende apparaten in systeembeheer vermeld? welke compoort wordt gekozen?
  • Bedankt voor alle tips! Inderdaad zit er een mij onbekende kaart in met zo te zien twee stekkeraanslutingen! Systeem vermeldt ook een kaart met een geel vraagteken - een Creative SoundBooster - het lijkt me een geluidskaart met niet alle drivers ge-installeerd. In Systeem is verder niets te vinden wat met een modem te maken zou kunnen hebben. Ik heb de halve zaterdag aanstaande uitgetrokken om te redden wat er te redden valt. Van Internet een programma gedownload om de geinstalleerde drivers onschadelijk te maken, want dat lukt ook niet. Dus zaterdag gaan alle kaarten eruit en ik ga het weer proberen. Nogmaals bedankt, en ik laat van me horen hoe het afloopt! Piet
  • Nou, het is (gedeeltelijk) voor elkaar. Het modem hebben we omgeruild voor een conexant apparaat. Verder zat er nog een kaart in, dat bleek een kaart voor een oud schietspelletje, met aansluitingen voor pistolen. Die kaart deed blijkbaar ok een beroep op de com-poorten. Maar nadat die eruit was gehaald ging alles verder wel goed. Wel was er nog een gedownload bestand nodig om de oude drivers te de-installeren, want dat ging niet op de standaard mannier. Het modem hangt nu aan com3 en hyperterminal maakte netjes verbinding. Het enige probleem dat er nu nog is is dat de Windows Explorer-versie nog 3.0 is, en die is zo oud dat de meeste pagina´s niet goed weergegeven worden (de pagina van HetNet bijvoorbeeld geeft de instellingen-blak niet, wat het moeilijk maakt om de instellingen voor OE te krijgen!). Bedankt voor de reakties. Piet
  • ....Dus doe je een upgrade naar IE 6, of nog beter; Opera 6!
  • Doen we! Alleen weet ik niet of daar nog updates voor W95 zelf nodig zijn. Er is helaas geen &quot;update&quot;-knop waarmee dat automatisch zou kunnen. Piet

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.