Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Brander en CD-rom op Prio 4 opgestart

Rip-rip
6 antwoorden
 • Mijn brander een plextor 1610 en CD-rom een LG 52x worden opgestart met Prio 4 en geen UDMA o.i.d. In het BIOS staan ze allebei op auto. Is dit wel oke ?
 • Niks aan het handje, PIO mode 4 heeft een max. doorvoer van 16,6 MB per sec. Daar zie ik je 52X speler etc. voorlopig nog niet aan komen.
 • De cd-romspeler kan wel op UDMA, maar je brander komt niet verder dan PIO4. Als je ze allebei op dezelfde controller hebt zitten, wordt voor het langzaamste protocol (noem je dat zo???) gekozen en dat is nu dus PIO4
 • Dus dat betekent allebei op een aparte controller zetten ? Hoe doe je dat ?
  Heeft die PIO4 invloed op de snelheid van de CD-romspeler(52x) en brander(40x lezen) ?
 • Zoals gezegd heeft PIO4 een max doorvoersnelheid van 16,6 mb. Een 52x speed cd-lezer heeft een max doorvoorsnelheid van 52x150kb=7800kb (±7,6mb/sec) is dus nog lang geen 16,6 mb. Zou me er dus niet druk om maken. Het maakt dus niet uit voor je less/brand snelheden.

  Op een andere controller zetten is aan een andere IDE kabel hangen. Waarschijnlijk komt dan of je cd speler of je cd-brander aan je hdd te hangen. Dit zou betekeken nat je hd vervolgens met max 33mb/sec of met max 16,6 mb/sec benadert wordt. Dat is een nog slechtere situatie.

  Zelf heb ik een Raid moederbord. Daar zit een derde IDE controller op (met twee aansluitingen op het mobo, dus met vier IDE mogelijkheden). Ik heb op IDE-0 een ATA100 (max 100mb/sec) hdd, op IDE-1 een ATA33 hdd en een ATA33 cdromspeler en op de Raid-0 een cd-brander PIO4.
 • OK dan laat ik het zo, ondanks dat op m'n moederboard RAID aansluiting aanwezig is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.