Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Com-poort dan weer bruikbaar, dan weer niet

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Ik heb een gek probleem met mijn Compaq computersysteem (1 jaar oud, Pentium III): de COM-poort waarop mijn modem is aangesloten doet dan niet (meestal) dan weer wel. Wanneer wel? Als ik de COM-poorten van het systeem verwijder (configuratiescherm). Na het rebooten ziet Windows nieuwe hardware, installeert de drivers voor de COM-poorten en….. het modem doet het. Na het uitzetten en weer aanzetten van de PC is het oude probleem er weer: modem doet het niet meer. Reageert niet volgens InternetExplorer, volgens diagnoseprogramma's kan de COM-poort niet benaderd worden omdat die al open is, enz.
    Enig idee? (Oh ja, de problemen zijn ontstaan na een poging om de "virtuele helm" van Union Reality te installleren op het systeem).
  • Als ik het eerste gedeelte lees, zeg ik;
    Hij moet aansturing hebben voor de compoorten en die vergeet hij elke keer bij het booten van Windows.
    Na het lezen van die laatste regel denk ik:
    Hij heeft de COM-poort toegewezen aan je helm, en inderdaad goh, die poort staat open. Maar niet voor je modem.
    Heb je die helm alweer helemaal gedeinstalleerd, kijk even bij Apparaatbeheer of de stuurprogramma's allemaal weg zijn. Zo niet, doe dat dan alsnog of probeer het programma een andere poort toe te wijzen… onder Win2kpro kun je heel gemakkelijk poorten bij zoeken, ik neem aan dat je de helm en modem naast elkaar wilde aansluiten en niet van poort wisselen. Welk OS heb je?
  • De helm is inderdaad gedeinstalleerd (en dat haalde op zich dus niets uit).
    Ik ben inmiddels toch wel wat gevorderd: het externe modem van mijn "oude" PC (Pentium II) doet het nu weer en blijft het doen nadat ik de IRQ-nummers eigenhandig aan de COM-poorten had toegewezen: com 1 stond op IRQ3 en heb ik (volgens een FAQ-tip) veranderd in IRQ4 (com2 nu dus op IRQ3). Het interne modem (stond op com 3) doet het overigens nog steeds niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.