Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

'Buitenlandse' digitale camera kopen?

Anoniem
nicknaam
8 antwoorden
 • Digitale camera's via internet kopen is goedkoop, echter ik denk erover om een Nikon coolpix te kopen en dan is op dit moment een buitenlandse leverancier de goedkoopste.
  De importeur van Nikon in Haarlem liet desgevraagd weten dat ik dan in Nederland niet terecht kon voor garantie.Dit lijkt mij vreemd je heb toch altijd fabrieksgarantie?
  Iemand die 't precies weet??
 • Officieel heb je inderdaad fabrieksgarantie en is de importeur in Haarlem verplicht die te leveren. Weet echter waar je aan begint! Als een importeur bij voorbaat al roept dat hij die garantie niet gaat geven, dan wat dat een langdurig getouwtrek als je ooit problemen hebt. Ik zou zelf een paar euro meer uittrekken en hem dan in NL kopen
 • Die 'paar euro' zijn op dit moment : 183!
 • [quote:4f0776be40]
  Op 31-01-2002 9:01, schreef nicknaam:
  Die 'paar euro' zijn op dit moment : 183!
  [/quote:4f0776be40]
  Heb je echt wel goed gezocht naar winkels in Nederland ??
  en ik ben het eens met Rip-rip dit kan een geval worden van goedkoop is duurkoop.
  maar de keuze is aan jou.
  welke coolpix is het ??

 • Ik denk aan de Nikon Coolpix 885,, voor 582 euro bij topvision.
 • De garantie hoort te worden geregeld door de winkel waarmee je een koopovereenkomst bent aangegaan en die zit in het buitenland. Volgens mij is een Nederlandse importeur absoluut niet verplicht om garantiezaken te regelen voor in het buitenland gekochte goederen.
 • FABRIEKSgarantie is een importeur wel verplicht.
  Is ook zwak dat de importeur zoiets niet zou doen, aangezien de reparatie door de fabrikant vergoed wordt, of de importeur moet het opsturen naar de fabrikant.
  Al met al kost het de importeur hooguit een kleine administratieve handeling van laten we zeggen €15. Maar laat daarmee wel zien wat service is.

  Het is de afweeging die je maakt. Je betaald nu €183 minder, dat is redelijk wat. Wat kan je voor dat bedrag allemaal laten repareren? En hoe groot is de kans dat je een reparatie moet laten doen binnen de gestelde garantietermijn. Met zo´n risico-analyse is het wel te doen om hem in het buitenland te halen. Maar je zult net zien dat je er juist dan veel gedonder mee krijgt.
 • je zou het ook zo kunnen doen…
  mijn broer heeft in duitlsand een casettedeck gekocht en daarvan ging het kopje van stuk. Ja nu een NL-importeur…
  Heb gewoon een heel vriendelijk briefje geschreven dat hij in duitlsand gelegerd zat en dat hij heel tevreden over dit merk was….bla…bla… maar dat nu helaas toch nog…en hij nu in nederland woont….
  Binnen een week had ik een [b:31603d5d04]gratis[/b:31603d5d04] kopje binnen….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.