Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Iedereen met een ONSTREAM ....

None
9 antwoorden
 • Hallo iedereen.

  Ik heb altijd een gebrek aan harde schijf ruimte. Daarom wil ik de Onstream 60 GB SCSI 3 aanchaffen.

  Heeft iemand ervaring met deze streamers ?
  Kunnen ze als een soort harde schijf gebruikt worden ? En wat is ongeveer de snelheid als je van een harde schijf, of een CD kopieerd naar de onstream ?

  en hoe zijn de zoektijden ?

  Als iemand hier meer over weet, of er overige info over heeft zou'kt graag horen.

 • Ik zou zo'n Onstream (of welke tapestreamer dan ook) niet gebruiken als extra harde schijf. De zoektijden zijn verschrikkelijk hoog. Het is alleen interessant als je bijvoorbeeld een grote film of ander bestand hebt dat je tijdelijk niet nodig hebt, of die af en toe wilt afspelen. Niet om te bewerken!


 • Ben het eens met Jeroen, maar de OnStream is wel overwegend sneller dan een gemiddelde andere tape-drive.
  Maar idd, werken vanaf een tape is niet erg handig nee.
 • Ik zou in ieder geval wat betreft streamers betreft DAT (4mm DDS4) gebruiken.
  Maar inderdaad als je het als "hardeschijf" ruimte wil zien zijn zelfs die nog te langzaam……
 • Ik heb zelf al een jaar of 3 een Onstream-drive. Ben zelfs Beta-tester geweest van de drive.

  Je moet het zien als een veredelde tapestreamer. Het is leuk om dingen op te archiveren, maar niet om als extra harde schijf te gebruiken. Zet er bijvoorbeeld je Divx-films op, om ze daarna naar je hardeschijf te kopiëren om ze vanaf daar te bekijken. Maar rechtstreeks van de onstream kijken gaat soms wel goed, maar meestal krijg je haperingen.

  Daarnaast vind ik de kwaliteit van het product ansich best netjes, zeker voor de prijs.

  Kwa snelheden moet je denken aan zo'n 1 MByte per seconde, in de praktijk. Zoektijden verschillen van 1 seconde tot meer dan 1 minuut.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: TwwT_Unexplained op 2002-02-01 11:52 ]
 • Het is voornamelijk de bedoeling om op LAN party's en dergelijke divx materiaal direct naar de onstreeam te schrijven, vanaf HDD of cd.

  Als dat goed gaat, en duurt niet al te lang, vindt ik het goed genoeg. Voor kijken en branden zet ik ze dan toch naar HDD.

  Het systeem werkt wel hetzelfde als een zip-drive, dus dat erook een schijfletter in windows voor wordt aangemaakt ?
 • ik weet niet of jullie allemaal de computertotaal hebben maar bij het "markt" deel bij powerline.nl, staat zon OnStream datatape 50 GB voor 1145 euro dan kun je denk ik toch beter een 160 gb Maxtor Diamondmax 60+ voor 395 kopen.
 • [quote:8b996a1088]Op 01-02-2002 14:32, schreef Quercus:
  Het is voornamelijk de bedoeling om op LAN party's en dergelijke divx materiaal direct naar de onstreeam te schrijven, vanaf HDD of cd.

  Als dat goed gaat, en duurt niet al te lang, vindt ik het goed genoeg. Voor kijken en branden zet ik ze dan toch naar HDD.[/quote:8b996a1088]
  Tja, met zoeken e.d. mee zet je een Divx-film in een minuut of 10 op de tape. Niet spectaculair snel dus, maar wel te doen.
  Maaruh..kun je niet beter zo'n snelle 24x schrijver kopen ofzo? Fik je een CDtje met het Divxje in minder tijd, en houd je nog geld over voor CDtjes ook.

  [quote:8b996a1088]Het systeem werkt wel hetzelfde als een zip-drive, dus dat erook een schijfletter in windows voor wordt aangemaakt ?[/quote:8b996a1088]
  Yep, dat wordt gewoon aangemaakt met de bijgeleverde software. Met het verschil dat de toegangstijden hoger zijn.
 • Ik verbruik veel HDD ruimte met (ver)werken van filmbestanden. Jammer genoeg kan ik geen extra harde schijven meer kwijt.

  Om divx bestanden meteen weg te branden vindt ik te link, omdat er veelal bad frames inzitten, die ik er eerst uit wil halen. maar het nachekken van alle files duurt ff, zodat ik ze eerst op de HDD's kwijt moet.

  Van alles wat ik begrepen heb is de Onstream niet een goede optie om als HDD opslag te gebruiken.

  Dus wanneer komen de 500 GB schijven uit :smile: ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.