Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

300Watt voeding?

8 antwoorden
  • Hallo, ik heb een Super Socket 7 moederbord (Soltek 56H5) en daar moet ik een kast+voeding voor hebben. Nou heb ik verschillende kasten gezien maar bijna allemaal met een 300Watt voeding. Kan dat op zo'n moederbord?
  • [quote:fb9c4fd7ac] Nou heb ik verschillende kasten gezien maar bijna allemaal met een 300Watt voeding. Kan dat op zo'n moederbord? [/quote:fb9c4fd7ac] Waarom zou dat niet kunnen, je kan ook een 400 watt of nog meer voeding aansluiten. Maakt verder niets uit het moederbord pakt gewoon wat het nodig heeft, je hebt hierdoor alleen wat meer speelruimte wat komponenten betreft. (verwissel Watt niet met Volt!! twee totaal verschillende dingen! Volt is de spanning en Watt is het vermogen en word al volgt berekent: Volt (V) x Ampere (A) = Watt (W))
  • Het vermogen geeft geen probleem, omdat het alleen het maximum vermogen is; bij jou zal de voeding gewoon minder leveren. Waar je wel op moet letten is de vormfactor, AT of ATX. Die voedingen zullen allemaal ATX zijn, maar misschien is je moederbord wel uitsluitend AT. Als je moederbord beide ondersteunt is het altijd goed.
  • klopt precies, daar zal hij inderdaad bij een ouder socket7 moederbord ook op moeten letten. Als het een socket 7 bord is zal het met grote waarschijnlijkheid een AT bord zijn.
  • Tja, ik kan me niet meer herrineren wat er eerst opzat (AT of ATX), hoe kan ik dat alsnog te weten komen?
  • [quote:2683b92a06] ik kan me niet meer herrineren wat er eerst opzat (AT of ATX), hoe kan ik dat alsnog te weten komen? [/quote:2683b92a06] Dat zie je aan de stroom aansluiting op je bord, TWEE stekkers naast elkaar is AT (bij het aansluiten op de volgorde letten!) en EEN dubbele stekker is ATX (kan er maar op een manier op....)
  • Ik heb de pinnetjes maar even geteld. Het is 1 blokje (aansluiting) met 2 rijtjes van 10 tegen elkaar. Wat is het dan?
  • ATX......

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.