Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harddisk start niet door

Anoniem
dabutcha76
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wilde gisteren in windowsxp mijn systeem terug zetten naar een ouder herstelpunt, maar dit is niet gelukt. Hij heeft de helft terug gezet en de andere helft staat nog steeds op mijn schijf. Maar nu is het grootste probleem dat ie niet meer opstart. Aan het begin ziet ie gewoon mijn dvd speler en mijn writer en daarna ook mijn harde schijven, dan geeft ie aan verifying dmi en dan begint ie raar te tikken. Wat kan ik hier aan doen en wat kan dit zijn?

  Alvast bedankt. Marcel
 • Omschrijf het tikken eens…
  Is de HDD aan het zoeken of hoor je 'm echt ratelen?
 • Ja het is meer dat ie probeert door de zeg maar windows te laden en dat ie dan niet verder gaat. Ik heb geprobeert om hem opnieuw te partitieren via een een windows 2000 cd-rom, maar dan gaat ie niet verder en blijft ie op nul % staan.
  Het is echt net een klok of zo dat gewoon telkens om de paar seconden tikt.
 • Overleden????
 • Is het 'rikketikken' van de computer, zoals iemand hier boven me al zegt, of hoor je een metaalachtig geknerp en getjung?
  In het laatste geval is je harddisk dus overleden, dat zou dan wel heel toevallig zijn in de combinatie met de deinstallatie van WinXP.

  Heb je verder niet aan de hd gezeten, of in het bios iets veranderd?
 • Het is echt gewoon tik….tik….tik… net of ie hapert. Ik heb niets verandert aan de de ide kabel of de stroom kabel. En in de bios heb ik ook niets om gezet. Ik heb deze harde schijf pas in November of zo gekocht.
  Lijkt me een beetje snel dat ie overlijd, Ik heb een maxtor diamondmax 7200 rpm. Hij maakte wel altijd een hoop herrie, geratel.
  Zou tie echt overleden zijn?
 • Dat tik geluid duidt er echt op dat hij niet meer 100% ok is. Je zou eventueel met een dos bootdisk op kunnen starten en scandisk draaien. Die zal dan ongetwijfeld wel met bad sectors aankomend. Maar als je hem zo recentelijk heb gekocht, neem ik aan dat je nog garantie hebt.
 • Ik heb vorig jaar maart een harde schijf gekocht en die was verrot gegaan en toen heb ik hem in november tegen een andere gerolen. Tja, dan moet ik dus weer terug en zullen ze dan niet moeilijk doen? Maar met een dos bootdisk kan je dus gewoon scandisk draaien, kan je dan ook de fouten repareren?
 • Hoi,

  Met scandisk kun je alleen bv. fouten corrigeren als bijvoorbeeld een bestand beschadigd is, of de grootte ervan verkeerd wordt weergegeven wordt.

  Daarnaast kun je een oppervlakte scan doen. Die kijkt of er beschadigde sectoren zijn. Die zgn. Bad Sectors kan 'ie dan wel blokkeren zodat ze over geslagen worden, maar het betekend dus wel dat je HD een probleem heeft. En dit kan ook uitbreiden…


  Dus als 'ie idd kapot is zou ik gewoon teruggaan. Daar heb je toch garantie voor??? Heel vervelend voor ze, maar dat kan toch voorkomen? Er staat toch ook niet in de voorwaarden dat je maar 1x ergens mee terug mag komen?
  Heb je toen trouwens dezelfde schijf gehad? Want misschien zijn er met dat merk/type wel meer problemen en moet je nu een andere proberen te regelen…


  Succes, Ed
 • Ok, bedankt. Ik zal het vanavond proberen met scandisk en als dat niet werkt dan gaan we terug om hem om te ruilen. Het schiet ook niet op als ie maar half werkt.

  Zijn er nog meer dingen die kan proberen, behalve scandisk? Als ik een windowscd als bootcd gebruik kan ik wel bij a: komen Alleen als ik dan begin te partieren dan loopt ie vast.

  Marcel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.