Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

com poort probleem

micky.g
9 antwoorden
  • Ik heb hier een hp vectra 500 serie pc staan, windows 98 geinstalleerd. Nu heb ik 2 comm poorten erop, maar windows zegt dat dit comm 3 en comm 4 is. Nu draait er op deze pc een dos programma, bestaan ze nog dan? jaja, en die heeft persé comm 1 of 2 nodig heeft. Hoe kan ik windows ervan overtuigen dat het niet 3 en 4 is maar 1 en 2? bedankt,
    R
  • kun je in je bios instellen
  • Ja dat dacht ik dus ook, maar ik weet niet of jij weet waar ik dat kan vinden in een HP vectra 500 bios? ik kon het niet vinden
  • normaal gesproken onder ADVANCED/ I/O DEVICE CONFIGURATION……..
  • ik moet er wel bij vertellen dat de com poorten het allebei wel doen, want ik het een seriele muis erop aangesloten, en deze werkt op allebei de poorten. Het probleem is dat er een verkeerde naam aan zit.
  • Problem solved…dankzij een ander forum, haha in ieder geval, mocht je nieuwsgierig zijn naar de oplossing hoor ik het wel.

    R
  • Problem solved…dankzij een ander forum, haha in ieder geval, mocht je nieuwsgierig zijn naar de oplossing hoor ik het wel.

    R
  • ja, vertel?
  • Het antwoord was! En ik citeer uit het andere forum:
    —————-
    In je bios moet ergens staan welke IO en IRQ je voor je Compoorten wilt gebruiken. Aan de hand hiervan wordt bepaald welk nummer het is.
    Com1 at 0x03f8 (irq = 4)
    Com2 at 0x02f8 (irq = 3)
    Zorg ervoor dat je niet Com1 en Com3 tegelijk gebruikt, dat werkt niet.

    Mocht in je BIOS het e.e.a. zo staan (of in apparaatbeheer) haal de poorten dan eens weg en reboot. Kijk of ze dan weer Com1, Com2 enz heten.
    ————

    en dat werkte, ik zat dus goed in mijn bios, ik had alleen de verkeerde instellingen
    GR

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.