Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Muis schiet ineens weg

16 antwoorden
 • Zowel mijn wired als cordless optical mouse van Logitech schieten soms ineens weg naar een hoek van mijn beeldscherm. Wie weet waardoor dit veroorzaakt wordt?
 • IK hebzelf een cordless desktop en heb dit ook wel eens meegemaakt. Maar dan met de eerste versie (onder je toetsenbord staat of niks (eerste versie) of iets als Itouch (latere versie) Dit kan liggen aan verschillende zaken. Als je boxen dichtbij de connector staan, (magneet <> radiogolven, of een radio of andere apparaaten die radiogolven kunnen veroorzaken. Ik zou eens variëren met de afstand van je connector. En in de binnenkant van je muis, als je de muisbal eruit haalt, zie je de wieltjes. Daarop gaat nog wel eens vuil zitten en kan er voor zorgen dat je muis raar reageerd.
 • zet onder beweging (motion)in je logitech programma (in controlpanel) de Acceleration eens wat lager......
 • Bij een cordless [b:89896c1c6c]optical[/b:89896c1c6c] Mouse lijkt het me nogal moeilijk om de wieletjes schoon te maken :grin: Probeer eens om de muis op een mat opervlak te gebruiken, de opticals zijn supermuizen, maar met spiegelende opervlaktes hebben ze het nogal eens moeilijk.
 • het kan ook een probleem zijn met een verkeerde (of slechte) driver voor de muis.
 • De drivers zijn OK dus nieuw. De wired optical muis heeft geen transmitter/ receiver en doet ook vreemd. Gebruik ook een muismat of rechtstreeks op het buro waaraan ik werk. Kan het iets te maken hebben met de systeemdrivers m.b.t. de muis, dus een Windows bestand? Zo ja welk bestand kan ik vervangen?
 • Ik neem aan dat je bedoeld dat de cursor wegschiet, want als je muis wegschiet, dan heeft ie waarschijnlijk geen eten gehad. :wink:
 • nogmaals, controleer de instellingen zoals boven beschreven...... dat het geen probleem van de muis is was duidelijk, als zowel de cordless en die met hetzelfde probleem hebben....
 • Ik heb zelf ook wel eens hetzelfde probleem , maar dan met een Microsoft Intelli muis. De cursor schiet dan ineens een centimeter of 5 naar weg, terwijl ik toch echt niets aanraak. Als ik hem dan weer beweeg, stopt het. PC is net nieuw, en zo ook de muis. Maar omdat ik het ook heb, ligt het denk ik toch niet aan het feit dat 't een optical muis...
 • Op welke tijdstippen gebeurd het? heb je op dat moment een bepaald programma draaien? Of is het echt spontaan? Welk OS draai je?
 • Het gebeurt willekeurig, gisteren heb ik 2 bestanden vervangen: MSMOUSE.VXD en MOUSE.DRV. Het gaat tot nog toe beter, maar het euvel is niet geheel verdwenen. Als het goed blijft geef ik een nieuw bericht! Wij werken met 2 PC's onder WinME.
 • Als je twee computers gebruikt met een dergelijke muis en die staan bij elkaar dan kan je er op rekenen dat je problemen krijgt.
 • Bij een goed (beter) merk niet omdat er voor de 2 muizen automatisch een verschillende frequentie word gekozen. zoniet kun je dit in ieder geval instellen. <font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: micky.g op 2002-02-20 23:46 ]</font>
 • Gebruik je ook nog meer draadloze apaaratuur is diezelfde ruimte? (zelfde ruimte hoeft niet eens als het maar dicht genoeg in de buurt is...) die kan ook wel eens storing veroorzaken als die dezelfde frequentie gebruikt. Met twee dezelfde draadloze muizen kan je ook een geintje uithalen :smile: Maar dit is ook een mogelijke oorzaak van de storing... als de muis autmatisch een 'beter' kanaal wil zoeken. Maar ff wat anders... wat voor kleur muismat heb je? _________________ Man is the best computer we can put aboard a spacecraft ... and the only one that can be mass produced with unskilled labor. <font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: EJR op 2002-02-21 11:07 ]</font>
 • [quote:ae4ce1b6d7] Op 18-02-2002 23:10, schreef bluesbrother: IK hebzelf een cordless desktop en heb dit ook wel eens meegemaakt. Maar dan met de eerste versie (onder je toetsenbord staat of niks (eerste versie) of iets als Itouch (latere versie) Dit kan liggen aan verschillende zaken. Als je boxen dichtbij de connector staan, (magneet &lt;&gt; radiogolven, of een radio of andere apparaaten die radiogolven kunnen veroorzaken. Ik zou eens variëren met de afstand van je connector. En in de binnenkant van je muis, als je de muisbal eruit haalt, zie je de wieltjes. Daarop gaat nog wel eens vuil zitten en kan er voor zorgen dat je muis raar reageerd. [/quote:ae4ce1b6d7] Hey bluesbrother, &lt;off-topic.&gt; Welke geluidskaart gebruik je? Ik heb dezelfde mobo als jij, maar met een PC2100 geheugen en een Soundblaster Live 5.1 player geluidskaart...... Deze geeft problemen met deze mobo met VIA chipset. &lt;off-topic&gt;
 • Nadat ik alles wat met &quot;Mouse&quot; te maken heeft van mijn systeem heb verwijderd, schiet de cursor niet meer weg. De software van Logitech is nog niet opnieuw geinstalleerd, ik denk dat de problemen weer terugkomen. Vraag: 1 Logitech muisbestand kan ik niet verwijderen omdat Windows het gebruikt, kan iemand mij aangeven hoe ik dit onder DOS kan verwijderen??

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.