Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

IDE-to-firewire bridge

5 antwoorden
  • Ik zag in het januarinummer van PC-Active een kort stukje staan over een IDE-to-firewire bridge (pagina 16), die je achter op een IDE apparaat zet zodat je dat als firewire apparaat kan gebruiken. Ik heb wat gezocht op internet hierover en zag dat de maximale doorvoersnelheid maar 40Mbit/s is??? Veel te traag lijkt mij. Iemand ervaring met deze bridge?
  • Waar heb je dat op internet gevonden? Volgens mij haal je wat door elkaar.
  • Misschien staat de komma verkeerd? Firewire haalt immers een doorvoer van 400Mbps...
  • In PC-Active werd het ding aangeboden door Romedia (romedia.nl, ziet er betrouwbaar uit..). Op internet heb ik 'm gevonden op http://www.scsipro.com/catalog/pg19_firewirebridgeboards.htm En er staat echt 40Mbit/s (met uitroepteken zelfs). Maar als het echt zo langzaam is kan ik beter een extra IDE-adapter erbij kopen. Of is dat niet nodig? Ik heb dus een comp besteld met hardisk en dvd drive. Zelf alvast een cd-rewriter gekocht. Beide drives lezen cd's op 40x, de rw-drive brandt op 24x. Krijg ik met zo'n snelheid geen problemen als ik alle drie de apparaten op 1 IDE adapter aansluit?
  • Hmm, ik zie net dat op die pagina die ik linkte, ook ergens staat 400 Mbit/s. En ze hebben het een paar keer over 40Mb/s. Mbyte kunnen ze niet bedoelen, dus ik snap er niks meer van :sad:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.