Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Beschermingsfout CONFIGMG

Ed Gunneweg
10 antwoorden
 • Ik durf bijna niets meer te installeren want als ik daarna opnieuw moet opstarten krijg ik de bovenstaande mededeling. In veilige modus opstarten en door dan wat mappen te openen en (dus niets iets speciaals) start windows SE weer gewoon op. Ik wordt er zo langzamerhand wel een beetje ziek van.
  Ed
 • dat zal opnieuw installeren worden……
 • Mocht dat nodig zijn, je kunt een Windows versie gewoon over de oude heen gooien zonder dat er echt dingen verloren gaan, meende ik…
 • Ik heb al meerdere malen opnieuw geinstalleerd. maar de melding CONFIGMG blijft maar terugkomen. Als ik normaal doorga dus geen programma installeer dan gaat het goed totdag ik weer een programma'tje installeer. Opnieuw installeren van Windows lijkt me niet de methode. Maar alvast bedankt voor de hulp.
  Ed
 • 1) Je hebt Windows al opnieuw geinstalleerd?

  2) Je denkt dat nóg een keer opnieuw installeren niet zal helpen?

  Heb je dat nog niet gedaan, ik raad je wel aan om het te doen. Bij een schone install eroverheen repareert Windows de missende en defecte bestanden namelijk.

  zoek even met Goegeltje op 'CONFIGMG bug' of 'configmg error' … misschien geeft dat wat?

  Wanneer geeft hij de fout? Met een alert op de desktop als Windows al is gestart? Anders zou je eens in je registry of in die ini file voor het opstarten van Windows moeten kijken… misschien is het nog iets ouds, CONFIGMG, dat hij niet meer kan vinden maar toch wil laden…
 • De melding is: 'Tijdens de initialisatie van apparaat CONFIGMG. Beshcermingsfout van W. U dient de computer opnieuw op te starten.

  Windows is dan nog niet geladen. Maar bedankt voor goegeltje. Ga ik zeker doen en ik denk dat ik wel zo ver ben dat een vernieuwde installatie mij ook wel aantrekt
  Bedankt.
  Ed
 • Duitse site, maar toch informatief:
  http://www.wintotal.de/tips/w98inst/w98inst16.htm

  Deze wil ook wel helpen:
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q187612

  Hier een forum bericht:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=27335&forum=7&4

  Voor als je pc 'te snel' is met afsluiten. Dit zou de oorzaak kunnen zijn, aangezien het alleen optreedt met het installeren van programma's; die vragen nog wel eens 'wilt u de computer nu afsluiten?'
  klik je dan op 'ja' dan gooit hij ook meteen echt álles uit. Daardoor kan er tijd te weinig zijn voor Windows om alles netjes weg te schrijven.

  Mijn pc geeft in zo'n geval een vastloper bij het opstarten…daarom gebruik ik nooit die melding maar herstart daarna handmatig.
 • Dat is ook precies wat er bij mij gebeurt. De PC zou dan te snel zijn, want hij is uit in een flits!

  Bedankt voor de tips, jullie zijn echt 'Goud'

  Ed

 • Vergeet de link naar de patch niet die je ervoor overheen kunt zetten!

  Bedankt voor t compliment :smile:
 • yep, dat is M$. ze vergeten dat je je disk-cache leeg moet maken. de ATA-standaarden hebben daar prima commando's voor, maar als je die niet implementeerd :wink:

  die patch doet bij mijn beste weten niet veel meer dan 2 seconden langer wachten… :wink:

  dus: idd gewoon niet automatisch herstarten :razz:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.