Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

virus op harde schijf

24 antwoorden
 • HELP ? mijn zoon heb een virus op zijn Hard Disk. heb al geformateerd,gepart. windows opnieuw geinstal.maar krijg het virus niet weg!! er komt steeds een foto in beeld,en dan loopt zijn PC vast. wie helpt mij uit de brand met dit voor mij grote probleem! hard disk 10gig. merk maxtor
 • download f-prot voor dos, plant dat op een paar diskettes, kopieer na het booten van een win9x flop naar de HD van die machine en run het programma. 10 tegen 1 dat ie het virus de kop in drukt. http://www.f-prot.com/f-prot/download/ Vaag trouwens dat het zelfs na het opnieuw partitioneren nog ergens blijft hangen... Weet je wel zeker dat je dat goed gedaan hebt?
 • Misschien zit het virus in de MBR (Master Boot Record)??? Maar om daar nou een plaatje in te krijgen :roll: Dan vraag ik me idd af of het formatteren en partitioneren wel goed is gegaan... Groetjes, Ed
 • Ik vind het nogal radicaal dat je de computer van je zoon meteen formatteert en herpartitioneert (is dat nodig?) als er alleen een virus op zit. Ik snap, hij start niet meer, maar aangezien uzelf nog met uw pc op internet kunt, zou ik toch eerst informatie gaan zoeken over het verwijderen, en níet meteen de hele pc dan maar leeghalen. Bovendien, wat staat er op de foto? Is het zomaar een foto, een bekende eigen foto of staat er tekst bij, een url? Wat ik me bedenk; iemand zou een virus kunnen opbouwen door het bios logo levensgroot te maken, dit wordt in het bios op 'enabled' gezet (mocht het uitstaan), het verschijnt in beeld en door een opzettelijke commando fout loopt de boel daarna vast. Could be...
 • met een schone dos bootdisk (waar ook fdisk op staat) starten en dan intypen: fdisk /MBR dat plaatst een oorspronkelijke win/dos mbr terug
 • Vreemde zaak. Als ik het goed begrijp staat er helemaal geen andere software op de computer? Je installeert Windows, start de computer op en dan staat er direct een foto in beeld? Als dat het geval is moet het virus op de Windows-cd staan lijkt me (misschien een illegaal kopietje van internet ofzo?). Een virus en bijbehorende foto in de MBR zetten lijkt me onmogelijk. Dus: -of je hebt een besmette Windows-cd (wat me alleen mogelijk lijkt als je 'm hebt gedownload o.i.d.), - of dat formatteren heb je niet goed gedaan. Die laatste optie klinkt mij het aannemelijkst.
 • http://members.aol.com/mark54g/bootvirus.html succes, Fokke
 • [quote:e608bf6c93] Ik vind het nogal radicaal dat je de computer van je zoon meteen formatteert en herpartitioneert (is dat nodig?) als er alleen een virus op zit. Ik snap, hij start niet meer, maar aangezien uzelf nog met uw pc op internet kunt, zou ik toch eerst informatie gaan zoeken over het verwijderen, en níet meteen de hele pc dan maar leeghalen. [/quote:e608bf6c93] Hoe weet jij nu wat de vragensteller al gedaan heeft?
 • zie eerste bericht :grin: :grin:
 • Nee, ik bedoelde: hoe weet jij nu hoeveel moeite de de vragensteller heeft gedaan om een andere oplossing te zoeken. Los daarvan, iedereen moet toch zelf weten wanneer 'ie z'n harde schijf wist.
 • virus op harde schijf! iedereen die gereargeerd heeft hartelijk dank. heb alles geprobeerd,maar krijg het niet weg. het is een jpg bestandje. hij geeft aan bestandsprotocol fout. de foto is van een onbekende jongedame.(gekleed). format is goed gedaan.part.is goed gedaan.legale windows versie. na windows install.opnieuw opstarten,dan loopt de PC vast.verschillende virus prog.gebruik. gaarne jullie reactie hoe dit probleem op te lossen. mt.vr.gr. titanic
 • Heb je nu al F-prot gedraaid? Lijkt me voorwaarde 1. Daarnaast zou ik dit programma eens proberen om de HD leeg te maken (lees: de partities weg te knikkeren) http://www.ranish.com/part/ Daarna met fdisk een nieuwe primaire en uitgebreide partitie weer aanmaken en dan pas weer win installeren.
 • Je kunt bij de fabrikant van je harde schijf een tooltje downloaden waarmee je de harde schijf terugbrengt in de staat waarin die de fabriek verliet; een zgn low level format. Hierna moet je de schijf opnieuw formatteren om 'm te kunnen gebruiken.
 • een low-level format om een virus weg te krijgen lijkt me echt niet nodig, is bovendien met de nodige risico's verbonden als hij nog niet eens weet hoe een virus goed te verwijderen......
 • Een virus waar een jpg'tje bij zit?? Een jpg die blijft staan als je de harde schijf formatteert?? Dit kan echt niet hoor. Een low-levelformat is echt niet nodig. Als er nog een jpg op de HD staat, dan is er NIET goed geformatteerd. Beschrijf eens precies hoe jij je schijf formatteert, waarschijnlijk doe je iets niet helemaal goed. Het grootste probleem is natuurlijk dat de dame in kwestie gekleed is. Misschien kun je dit met photoshop oplossen. :grin:
 • alle helpers bedankt,het probleem is opgelost.
 • Wat was er nu precies aan de hand?
 • [quote] Op 03-04-2002 0:56 schreef Count Uilesnor: Wat was er nu precies aan hand. weten we niet maar hebben een nieuwe pc gekocht. in ieder geval hartelijk dank voor de moeite.
 • :grin: LOL oww windows is gaar, laten we maar een nieuwe pc kopen... Hij was toch niet echt kapot ofzo??? :???:
 • [quote:2c96147894] Op 03-04-2002 10:10 schreef titanic: weten we niet maar hebben een nieuwe pc gekocht. in ieder geval hartelijk dank voor de moeite. [/quote:2c96147894] Wat een raar verhaal - volgens mij fles je de boel. Maar goed - voor dergelijke gevallen zou ik zelf in elk geval iets als http://housecall.antivirus.com inschakelen. Daar moet het mee lukken, lijkt me.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.