Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

computer loopt vast

Anoniem
None
7 antwoorden
  • Mijn pc loopt veel te veel vast. Om de 30 minuten of zo. Dat is helemaal niet normaal meer ! Ik gebruik win xp pro en win2k, bij allebei is het hetzelfde. Ik ben bang dat dit geen software probleem meer kan zijn, maar misschien iets met mijn mobo of zo. Het probleem is dat als het weer opstart scandisk niet opstart; bij geen van de beide os's. Ik heb een abit kt7 mobo, 1.2ghz athlon, 512mb sdram,geforce 2 400mx en 2 hdd's; 1 maxtor 30gb en 1 maxtor 40 gb. Wat kan dit zijn? Ik kan niet gerust iets tikken of zo, want alles loopt vast.
  • Heb je de 4in1 drivers geinstalleerd? Dit is heel belangrijk!
  • hoe zit het met de koeling ?????
  • Dat zou wel eens aan het geheugen kunnen liggen. Als je meer dan een module gebruikt kun je kijken of het verwijderen van een module helpt. Zo nee, verwijder dan eens een andere module.
    Ga ook eens naar de BIOS, en controleer de geheugentimings. Zet de waarden zo hoog mogelijk. (CAS, RAS e.a.)
    Je kunt misschien ook een testprogje gebruiken om de modules te testen.
  • nee met de koeiling is er niks aan de hand; 43 graden gemiddeld. Ja ik ben vergeten de 4in1 drivers te installeren :eek:
    ja ik heb 2x 256 sdram modules. zal er eentje uithalen om te kijken als het beter gaat. ok zal ik dus ff de bios bekijken. bedankt voor de tips. als het niet lukt komen jullie het weer te weten :smile:

  • nee met de koeiling is er niks aan de hand; 43 graden gemiddeld. Ja ik ben vergeten de 4in1 drivers te installeren :eek:
    ja ik heb 2x 256 sdram modules. zal er eentje uithalen om te kijken als het beter gaat. ok zal ik dus ff de bios bekijken. bedankt voor de tips. als het niet lukt komen jullie het weer te weten :smile:

  • ik heb de 4in1 drivers geinstalleerd. liep perfect. ik besloot daarna om de bios ff te updaten want ik heb het nog nooit gedaan nadat ik de mobo kocht. liep ook perfect. ik deed de pc uit en starte hem weer aan (zo'n 10 minuten later). hij startte op en zei dat er een of andere error was in de cmos. even weer de defaults gezet in bios opgestart enhet werkte weer (weliswaar op 900mhz). Nu deed ik 'em uit want ik ging ff leren. Na een uur of zo deed ik hem weer aan en ik merkte dat hij niet opstarte! De lichten van de pc gaan aan, je hoort de hdd's en de fan, maar er gebeurde verder nikz. Het licht op de beeldscherm bleef oranje! weer restarten en hetzelfde. uiteindelijk haalde ik de electriciteits kabel uit, wacht ff en deed eh weer in. Nu ging het wel! Maar waarom deed het zo raar? Weet iemand dat? En op nu ik de nieuwere bios heb zijn er meer mogelijkheden voor de cpu; welke moet ik hebben? ik heb een 1.2ghz athlon, maar er zijn een stuk of 3 mogelijk heden met verschillende multipliers and fsb's!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.