Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HP scanjet 5p en Windows XP

Hans.Vosman
9 antwoorden
 • Hoe kan ik mijn scanner HP scanjet 5p (antiek?) laten werken onder Windows XP. Zowel HP als Microsoft hebben geen nieuwe drivers uitgebracht.

  Wie kan mij helpen.
 • Heb je al eens de windows 2000 drivers geprobeerd ? vaak (niet altijd) werken deze. Het is een mooie/goeie scanner (heb ikzelf ook gehad) dus zonde om weg te doen. succes !
 • Antiek, 4 jaar oud? Probeer inderdaad de WIndows 2000 drivers. Maar wat werkt er precies niet?

  De drivers voor de ISA SCSI kaart? Deze worden vanaf WIndows 2000 niet meer ondersteunt … Symbios heeft wel drivers daarvoor uitgebracht … als je daarover meer wilt weten, merk ik dat wel.
  Deze Scanjet werkt in ieder geval uitstekend onder WIndows 2000. Omdat mijn PC geen ISA slot meer heeft, gebruik ik nu een PCI SCSI kaart (NCR 810). De driver voor die kaart en de scanner zelf worden standaard ondersteunt door Windows 2000 en vermoedelijk ook door Windows XP.

  Wat de gebruikers software betreft, deze kan worden gedownload bij HP (Deskscan 2.9). De originele software heb je niet meer nodig, cq. mag niet meer gebruikt worden (dat laatste heb ik niet uitgeprobeerd, leek me niet nuttig om te weten).
 • Ik had zelf nog niks geprobeerd, omdat ik de vorige keer met een nieuwe computer van windows 95 naar windows 98 al problemen heb gehad waardoor de computer totaal niet meer wilde opstarten. Daarom stelde ik deze vraag van te voren voordat ik iets heb geprobeerd.
  Maar ik heb nu gekeken en ik heb ook geen ISA slots meer. Dus deze scsi-kaart kan ik niet gebruiken. Dat betekend dus dat ik een nieuwe scsi-kaart moet kopen. Heeft iemand hier nog meer info over. Over type, prijs enz. Of zijn er nog andere opties.

  Bij voorbaat dank.
 • Als je de scanner wilt blijven gebruiken zul toch moeten kiezen. Een SCSI kaart kost denk ik toch wel zo'n 30-40 euro. De scanner is 300 dpi, de huidige scanners zijn vaak 600 dpi of beter. De keus is aan jouw. Onder Windows 2000 werkt alles. WIndows XP, dat weet ik op dit moment nog niet.
 • Mijn (nog antiekere) HP scanjet 4p werkt goed onder XP, hij werd meteen herkend, en de driver werd volledig automatisch geinstalleerd. Hij hangt hier aan een Adaptec 2904 PCI scsi controllertje. De driver is vrij simpel, maar werkt goed.

  (ik heb jarenlang de driver van de 5P voor mijn 4p gebruikt, dus die 2 zijn vergelijkbaar met elkaar.)

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Marc H op 2002-03-14 01:14 ]
 • Geen XP, maar ME:
  Destijds werd mij afgeraden om m'n 5P onder ME te laten werken. Het bijgeleverde HP SCSI kaartje zou niet herkend worden door ME.
  Heeft iemand ervaring met de combinatie Scanjet 5P, (HP) SCSI kaartje en ME??
  Zo ja: Welke drivers (heeft HP hier iets voor?)?
  Groet,
  Ton
 • Ik weet niet of je nog in een antwoord bent geïnteresseerd. Indien wel, dan kan ik je vertellen dat mijn HP Scanjet 5P prima scant onder Windows XP met de standaard Windows software! Ik maak alleen wel gebruik van een PCI NCR810 SCSI kaartje.
  De Deskscan software heb ik nog niet uitgeprobeerd, omdat ik XP toch opnieuw moet installeren. Ik heb alleen gespeeld met Windows XP en Office 2000 omdat dit de meest noodzakelijke toepassing is. Als test heb ik een foto ingescand met een Office toepassing.
  Verder heb ik gecontroleerd of mijn randapparatuur werkt. Zelfs de ZIP drive software werkt, dat lukte mij niet zo makkelijk met Windows 2000! Mijn printers geven nog wel wat problemen. Voor een mooie scherpte moet ik toch Win98 blijven gebruiken.
 • Dank voor reactie!!!
  Kom er zo wel uit…
  Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.