Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Seagate 30 Gb naast WD Caviar 5 Gb

5 antwoorden
  • Ik heb een moederbord type AL440LX, met daarop aangesloten een WD Caviar van 5 Gb. Deze schijf wordt zonder problemen gedetecteerd in het bios. Nu wil ik er een Seagate Barracude van 30 Gb naast plaatsen (voorlopig als slave). Ik heb de jumpers op beide schijven aangepast, maar zodra ik de Seagate schijf erbij plaats wordt de caviar niet meer herkent. Haal ik de voeding van de Seagate eraf, dan wordt de Caviar weer netjes vermeld in de BIOS. Heeft iemand een idee?
  • Het lijkt me niet echt slim om dat zo te doen. Je moet altijd zorgen dat je meest gebruikte schijf als primary master op ide1 staat, je oude schijf op slave. Probeer 'm eens in de andere ide poort te hangen 1 nieuwe schijf brander 2 oude schijf cd rom en check je jumpertjes nog eens
  • klinkt als een master/slave probleem, check inderdaad de jumpers nog eens!
  • Jumpers tot vervelends toe gecheckt (conform de aanwijzingen op de schijven zelf): Seagate nu master gemaakt en Caviar slave. Beide schijven worden nog steeds niet automatisch herkent. BIOS eveneens geupgrade: mag ook niet baten. Wanneer ik alleen de Seagate plaats wordt de schijf wel herkent, echter niet groter dan 8 Gb (ipv 30).
  • vul de waarden van de hardeschijven dan eens per hand in het bios in........

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.