Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

cd speler niet in configuratiescherm-systeem

H
2 antwoorden
 • Gegroet,

  Na problemen met spelletjes/programma's die
  ik heb met mijn nieuwe zelfgebouwde pc, leidt het spoor na langdurig speurwerk (o.a. via internet)naar configuratiescherm-systeem, waar inderdaad mijn cd speler niet getoond wordt. Ga ik verder naar prestaties zie ik dat bij bestandssysteem en virtueel geheugen andere meldingen staan dan bij mijn
  "oude" pc, want daar staat gewoon 32-bits.
  Op deze "oude" pc staat "systeem is geconfigureerd voor optimaal gebruik", terwijl de nieuwe pc daar aangeeft dat station C en D de MS-dos compatibiliteitsmodus gebruiken en dat wisseling van compatibiliteitsmodus de algehele systeemprestaties verlaagt.

  Om kort te gaan, de vraag is dus : waarom
  verschijnt mijn cd speler niet in configuratiescherm-systeem (deze cd speler werkt overigens zoals het hoort) en wat kan ik hier aan doen ?
  Degene die hier een oplossing voor weet dient
  bedolven te worden onder dankbetuigingen.
 • Er is iets mis met een stuurprogramma,probeer eerst door de cd speler te verwijderen en daarna opnieuw te installeren of het probleem over is.
  Zoniet ga dan naar los.log (startmenu,zoeken,klik op bestanden of mappen en typ los.log gevolgd door een enter)
  Om het bestand te kunnen bekijken,dubbelklik erop,het venster 'openen met'komt nu tevoorschijn,zoek notepad op en selecteer dit
  gevolgd door een enter.
  In los.log zijn 4 delen ,de eerste is het interessantst,want het wijst op oorzaken die de fouten verzorgen.
  Kijk nu of er fouten worden getoond zoals;
  Incompatible driver of Unsafe driver (of voor jouw probleem Unsafe CD-rom driver).
  Als er een foutmelding voorkomt met de naam van een stuurprogramma erin dat in Autoexec.bat of Config.sys geladen wordt dan kun je dit bestand waarschijnlijk vervangen door een 32 bits versie.
  Controleer het bestand los.ini in de map Windows (dubbelklikken),voer nu de naam van het stuurprogramma in de sectie [safelist] in.
  Sla het gewijzigde bestand op met opslaan in het menu bestand en daarna de PC even opnieuw opstarten.
  Suc6.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.