Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe Printer

Anoniem
blackboarder
11 antwoorden
 • Ik wil morgen een nieuwe printer gaan kopen want de oude ligt in de prak. Ik weet niet zo goed welke ik wil gaan kopen? Hebben jullie tips? Ik wil graag een met zwart-wit, kleur en als het niet te duur wordt, fotokwaliteit. Niet te duur dus. Enige suggesties?
 • Met een HP zit je eigenlijk altijd goed. Afgezien van de allergoedkoopste modellen draait HP altijd in de hoogste regionen mee. vanaf de 7XX serie (bestaat die nog?) zit het altijd wel snor. Epson is vooral gespecialiseerd in fotokwaliteit, alleen gebruikt epson vaste printkoppen. Dat heeft voor en nadelen:

  De inktcartridges zijn goedkoper (bij HP bv. zit de printkop op de cartridge en bij een nieuw reservoir heb je dus altijd een nieuwe printkop -> is natuurlijk wel duurder). Nedeel is dat die vaste kop na langere tijd makkelijker verstopt raakt. Het ding slijt ook, en als ie aan vervanging toe is kun je net zo goed een nieuwe printer kopen. Canon doet de laatste tijd ook errug goede zaken qua fotokwaliteit afdrukken, maar volgens mij alleen in de duurdere modellen. Ik heb zelf een Lexmark en daar ben ik ook best tevreden over alleen kun je moeilijk aan cartridges komnen en zijn deze erg duur (hoewel HP ook niet meer echt voordelig is.)

  Al met al is het dus een beetje afhankelijk van welke eisen je stelt…
 • Keus is niet zo moeilijk, koop een HP. De cardtridges zijn dan wel duur maar er zijn alternatieven te koop en zelf navullen is ook een optie. Wij werken hier thuis met een HP Deskjet 400( documenten) een 840 en sinds kort ook een 940. Printers zijn er te koop in verschillende prijsklasses. En zeker de 940 is een goede fotoprinter.
 • En een Canon?
 • Zelf heb ik veel plezier van m'n Epson C80. Snel en goede kwaliteit.(Verschilende inkttanks voor elke kleur) Wordt hier veel gebruikt om scans af te drukken.

  Succes.
 • Zoals al eerder gezegd: een Canon is in principe ook prima. Maar volgens mij pas fotokwalieteit bij de wat hogere klassen. De vraag is natuurlijk ook: Wat vindt jij fotokwaliteit? Ben je snel tervreden of niet? Wat ga je er precies mee doen? Juist alleen maar foto"s printen? In dat geval zou ik voor een Epson gaan. Die zijn daar over het algemeen het meest in gespecialiseerd (in de lagere klassen dan…)
 • Bedankt…
 • Ik heb een tijdje geleden ook een nieuwe printer gekocht en derhalve het een en ander gelezen hierover. De Canon S400 en S450 komen over het algemeen goed uit de bus. De genoemde HP's ook wel, maar die hebben financieel wat nadelen. Ik heb gekozen voor de Canon S450 omdat:
  1. De cartridges van Canon zelf relatief goedkoop zijn,
  2. Doordat Canon niet voor iedere printer andere cartridges gebruikt, de 'kloon-cartridges' goed verkrijgbaar zijn,
  3. Iedere kleur zijn eigen tankje heeft, die je apart kunt vervangen, hetgeen voordelig en milieuvriendelijk is.

  De apparaten zelf zijn qua kwaliteit en prijs vergelijkbaar.
 • Epson en Canon blijken uit tests bij C't vaak beter te zijn op vele fronten dan HP.
  HP doet de printers er bij terwijl Epson en Canon de specialisten hierin zijn. En dat blijkt ook wel in hun producten.
  Ik heb zelf uitstekende ervaringen met Epson en hele slechte met HP.
  Overigens moet ik wel zeggen dat Epson erg strak de 1 jaars garantieregel hanteert en v erder ook niet heel erg bereid is tot servcicverlening.
  De service van Canon schijnt (niet uit eigen ervaring) uitmuntend te zijn.
  De service van HP is in 1 woord belabberd.

  Overigens praat iedereen maar lukraak over fotokwaliteit. Fotokwaliteit bereik je bij inkjetprinters alleen door het goede papier bij de juiste resolutie/kwaliteit te kiezen.
  Het inkjetprocede kan nu eenmaal niet op gewoon (laser/copier) papier woren uitgevoerd. Op inkjet/fotopapier komen alleen al de kleuren echt tot uitdrukking.
  Dus de uiteindeelijk keuze voor de printer is nog niet eens zo belangrijk als je daarna niet het juiste papier gebruikt.


  [ Dit bericht is bewerkt door: Eddy van Wuyckhuyse op 2002-03-28 20:38 ]
 • Ik heb voordat ik de HP840 aanschafte een Epson 580 gehad. Een budgetprinter qua aanschaf. Maar wat het gebruik betreft ben ik er arm van geworden. Dit ding heeft in nog geen jaar 4 zwarte en twee kleuren cartrigdges verbruikt. De huidige 840 die ik nu dik een half jaar heb heeft nog steeds zijn eerste vullingen.
 • Wat betreft printers ben ik helemaal over gegeaan op HP, zowel prive als op m'n werk. Zeer tevreden over kwaliteit en service. Wat betreft de prijs : ligt eraan in welke serie je een printer koopt. In de 900 serie kan je zeer goede foto-kwaliteit bereiken.

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.