Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD brander geeft blauw scherm bij instoppen CD

7 antwoorden
  • Ik heb het volgende probleem. Ik werk al jaren met volle tevredenheid met een Philips CD Writer 3610 IDE (aanschaf eind 98) Sinds kort krijg ik bij het laden van een CD het bekende blauwe scherm (OS = W98) (Fatale uitzondering OE op 0028:0000 etc etc) Ik heb het volgende gedaan: - virusscanner gedraaid; - nieuwe devicedriver geinstalleerd (cdrom.sys in C:/HXCD-ROM) - nieuwe firmware geinstalleerd (v 3.09) Bij het opstarten lijkt alles gewoon goed te gaan. Ik zie geen foutmeldingen en ook de apparaten vliegen met de juiste drivers in de DOS-schermen voorbij. Ik blijf echter het blauwe scherm krijgen, nadat ik er een CD in stop. Ook heb ik de automatische CD-start uitgeschakeld. Maar dan krijg ik het blauwe scherm kort nadat ik op 'mijn computer' heb geklikt. Ik weet het ff niet meer. Waar kan ik nog anders zoeken? Groet, Hans
  • [quote:cb7af1c1ef] Ik heb het volgende gedaan: - virusscanner gedraaid; - nieuwe devicedriver geinstalleerd (cdrom.sys in C:/HXCD-ROM) - nieuwe firmware geinstalleerd (v 3.09) Bij het opstarten lijkt alles gewoon goed te gaan. Ik zie geen foutmeldingen en ook de apparaten vliegen met de juiste drivers in de DOS-schermen voorbij. [/quote:cb7af1c1ef] Zeer waarschijnlijk is je brander overleden. Test hem in een andere pc zou ik zeggen Echter een opmerking, DOS drivers zijn absoluut niet nodig als je windows 95 of hoger gebruikt, dus die kun je weggooien!
  • Je kunt er nog ASPI update tegenaan gooien (Bij adaptec te downloaden. Kijk effe hier: http://www.ncf.carleton.ca/~aa571/aspi.htm Wat gebeurd er als er al een CD in zit voordat windows is gestart?
  • Verdorie, moet ik weer in DOS gaan zitten werken.... Ik heb een checkprogramma gevonden (met dank aan Kapitein Kansloos) Deze geeft het volgende: C:tempcdcheck>chkcdrom CHKCDROM (Alpha Ver. 0.A1, Build 0x0001) ATAPI CD-ROM Chipset Bug Identification Program (C) Copyright 1997, Computall Services Win32 Windows Version 4.10, Build 1998 C:WINDOWSSYSTEMWNASPI32.DLL, Version: 4.60 (1020) WS_Stat 0x0004 WS_Stat 0x0004 Number of CDROM/CDR drives found: 2 Drive #: 1, Type: ATAPI, HA:ID:LUN 0:1:0 Number of tracks: 0x00, Vendor: LITEON , Product: CD-ROM LTN382 , Rev: RL2A Buffer Size: 120 KB, Drive Speed: 7056 KB/s, Capabilities: 71712902 SrbStat 0x04 HaStat 0x00 TargStat 0x02 scsi read ASPI request error sense key: 0x2, asc: 0x3a, ascq: 0x0 Sense Info: 70 00 02 00 00 00 00 0a 00 00 00 00 3a 00 Disc not in drive. ATAPI read error: returned 0x4 ----------------------------------------- Dit gaat een beetje mijn pet te boven. Maar volgens mij wordt alleen de CD-rom lezer genoemd en niet mijn brander. Ik ga zo nog verder met een evt. ASPI-update Tot zover dank. Hans
  • [quote:bde57740b4] Number of CDROM/CDR drives found: 2 scsi read ASPI request error sense key: 0x2, asc: 0x3a, ascq: 0x0 Sense Info: 70 00 02 00 00 00 00 0a 00 00 00 00 3a 00 Disc not in drive. ATAPI read error: returned 0x4 ----------------------------------------- [/quote:bde57740b4] Daar gaat het dus fout: Hij ziet wel 2 drives,maar kan er vervolgens maar 1 herkennen namelijk je Lite-on drive. Zitten de kabels toch nog wel goed vast aan de binnenkant? Anders zou ie weleens echt kaputt kunnen zijn...
  • Master / slave settings wel okay op de achterkant van de drives?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.