Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Mijn PC wil niet booten van de diskette of wat dan ook.

4 antwoorden
  • Ik zet zo regelmatig zelf een PC in elkaar maar nu ben ik echt moedeloos. Zet ik dat ding in elkaar, wil dat ding niet booten van de diskettedrive, of cd-rom of wat dan ook. Ik heb alle PCI kaarten eruit gehaald, ik heb mijn eigen diskette drive erin gestopt, maar niets helpt. Het geval, als ik opstart gaat hij tot de PCI device listing, daarna zie ik het cursortje knipperen en that's it. Hij doet geen pogingen to booten en hij geeft ook geen error. In de BIOS heb ik ook van alles geprobeerd, diskette aangewezen als bootschijf, naar nee, hielp ook niet. Het moederbord is de ASUS A7W133, heeft iemand enig idee wat er aan de hand is? <font size=-1>[ Dit bericht is bewerkt door: The Artrix op 2002-04-05 19:28 ]</font>
  • Heb je de BIOS al gereset?
  • Klein kansje: als je voordat je de PC aanzet de toets [b:c1d93997c3]0-Ins[/b:c1d93997c3] (de nul op het numerieke toetsenbord) ingedrukt houdt, daar na opstart, dan worden sommige BIOS gereset. Misschien dat het helpt.
  • Ik put nu uit m'n geheugen, dus weet niet alles precies meer: Ik herken het probleem, dit had ik met m'n Compaq laptop ook, dat hij niet van diskette wilde booten. Bleek dat het omzetten naar first boot device niet genoeg was, er zat nog een menuoptie. Ik meen iets van netwerkomgeving of zo. Pas toen ik die had verandert zag hij de diskette als 1st station. (Dit stond in de manual). Dus kijk eens in het boekje dat bij het moederbord hoort. En stel alle jumpers op standaard in. Veel succes!. (heb je er al aan gedacht dat het moederbord defect kan zijn ????)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.