Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem met mijn IDE 2 connector

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Ik heb een probleem met mijn IDE 2 connector. Als ik daar mijn cd-brander op aansluit of mijn dvd-rom wordt hij niet herkend in Windows. Windows geeft ook aan dat mijn IDE connector niet juist is geinstalleerd. Terwijl alles in de BIOS wel netjes wordt herkend. Ik heb dit probleem dus zowel bij mijn cd brander als bij mijn dvd-rom. Ik heb een Chaintech CT-6AJA4/6AJR4 PIII mainboard. Ik heb ook al van alles en nog wat geprobeerd met jumpers. Het maakt overigens ook niks uit of ik zowel de cd brander of de dvd of één van de twee op de IDE 2 connector aansluit. Er zit dus niets anders op dan mijn cd brander naast mijn harddisk aan te sluiten en mijn dvd helemaal niet te gebruiken. Ik gebruik op dit moment overigens Win XP Home. Toen ik voor het laatst met dit probleem bezig was gebruikte ik nog Win ME. Kan iemand mij hier mee helpen?
  • Klinkt als een driver probleem. Wordt in apparaatbeheer de tweede IDE controller herkend? Of heb je die misschien uitgeschakeld? Heb je misschien conflicten met andere HW?

    PS als windows het over connector heeft, zullen ze in ieder geval niet de fysieke connector bedoelen.
  • Ik heb de meest recente drivers voor mijn mainboard geinstalleerd, maar het probleem met mijn IDE 2 connector bleef bestaan. Echter, hij heeft het ooit gedaan. Maar toen ik de kabel losmaakte van het mainboard en vervolgens weer vastmaakte deed het probleem zich voor. Ik dacht eerst dat ik hem gesloopt zou hebben, maar in de bios wordt de dvd speler wel herkend als ik die erop aansluit. In Windows wordt het probleem met de IDE controller ook alleen weergegeven als er een kabel op aangesloten is. (een uitroepteken naast secundaire IDE-kanaal) Ik heb overigens meerdere IDE kabels geprobeerd voor het geval hij defect zou zijn. Op dit moment heb ik er geen kabel op aangeloten en wordt in apparaatbeheer ook geen probleem weergegeven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.