Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

20 GB HD

Anoniem
AswinW
7 antwoorden
 • Voor een pc erbij wil ik een 20 Gb HD plaatsen in een Pentium 100 kan dat???
  Ik heb gehoord dat het niet kan de 20 Gb is te groot voor de Pentium 100.
  Onder de 10 Gb is genoeg zegt men.
 • Dat klopt inderdaad. Ik heb hier ooit zelf wel eens me te maken gehad. Je mag blij zijn als hij de helft van die 20 GB herkend. 10 GB moet volgens mij ook wel kunnen.
 • dat is onzin!

  ook al word de schijf niet correct door het bios herkend (wat waarschijnlijk is….), dan zijn er nog altijd van iedere hardware fabrikant tooltjes om de schijf toch volledig te kunnen gebruiken!!
 • Eehh, ja, dit lijkt mij ook heel sterk. Het is inderdaad wel waarschijnlijk dat die oude BIOS die schijf niet herkent, maar dat heeft niets met je processor an sich te maken.

  BTW. Ik heb er geen ervaring mee hoor, maar hoe handig is een schijf van die grootte in een dergelijk systeem vraag ik me af.
 • Heel handig.

  Ik heb hier een p1 100MHz werkt perfect met 20Gb. Meerdere partities aangemaakt werkte zonder meer. Geen enkel probleem in herkenning. Mocht je toch een probleem hebben, dan is het zeker de moeite waard om op de website van de fabrikant te kijken. Geen tooltjes gebruiken als ontrack diskmanager en dat soort dingen. Die zou ik even vermijden als het kan. Een P100 moet een flash bios hebben. Een bios update is meer op zijn plaats, als de pc niet de volle 20Gig herkent.
  Misschien kun je meer info over je moederbord geven? dn kan misschien iemand ervaringen delen.

  [ Dit bericht is bewerkt door: ahbart op 2002-04-09 23:03 ]
 • Als je moederbord een beetje van een goed merk is, kan je vaak met een nieuwere bios je schijf zo gebruiken. Had ik met mijn soyo moederbord, van mijn P133. Even nieuw bios flashen, schijf erin, autodetect en klaar.
  Wil dat niet, dan kun je de eerder genoemde oplossing gebruiken, software van de hardeschijffabrikant.
 • Je kunt die schijf zonder problemen inbouwen.
  Uiteraard kent de BIOS niet de hele schijf maar alle HD fabrikanten leveren software om dit verhelpen d.m.v. een diskmanager (bv. Discwizard van Seagate en Maxblast van Maxtor). Hiermee kun je de schijf installeren, configureren en eventueel partioneren.
  Overigens is het altijd verstandig om dergelijk software te gebruiken of het nu om een nieuw of oud systeem gaat.

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.