Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Partititietabel overschreven?

Anoniem
C. Format
5 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn probleem is het volgende:
  Als ik met fdisk mijn hardeschijf probeer te partitioneren wordt bij het zoeken naar de partitietabel "no such directory or file" geretourneerd.
  Nou is dit het resultaat van wat (onervaren) gepiel met fdisk (het leek eerst wel goed te gaan! :smile:.
  Mijn doel was om twee primaire partities te maken (elk 1Gb groot, totaal is de HD 40Gb) en van de restruimte een extended partitie te maken met daar twee logische stations(50% elk) op. Daarbij heb ik fdisk aanwezig op de W98 opstartdiskette en fdisk aanwezig op de installatie cd van Linux Red Hat VI gebruikt. Wat me opviel was dat beiden verschillende interfaces gebruiken (W98 meer richting GUI dan die van Linux) maar dat die van Linux veelzijdiger is.
  Nu is het zo dat de fdisk van Linux de eerder genoemde errormelding retourneerd en verder niets doet en dat de W98-fdisk wel werkt en op de extended partitie een logisch station detecteerd, maar zogauw ik het logisch station wil verwijderen is het opeens niet meer zichtbaar! Daarnaast neemt de extended partitie volgens W98-fdisk 79% in en de primaire partitie 97% !!! Wat uiteraard niet helemaal klopt.

  Wat is hier fout gegaan en liever nog: hoe verhelp ik dit? Kan het zijn dat de partitietabel overschreven is of iets
  dergelijks? (als dat al mogelijk is)

  Alvast bedankt,
  Bart Gloudemans
 • Ik ben bang dat ik je probleem herken :grin:

  Hier staat mijn relaas:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=49490&forum=4

  Zoals je ziet was de enige methode die ik kon vinden om het op te lossen de maximaal rigoreuze. Ik heb dus een low levelformat uit moeten voeren met een progje dat ik van de site van Maxtor had.
 • Een low level format is wel ERG rigoreus.
  Zoek eens een oude (DOS 6.xx) Norton disk editor op. Daarmee kan je je partition table inlezen (via bios interrupts), editen, en terugschrijven. Gewoon die hele zooi leegmaken, en je hebt een schone (lege) HD.
 • Dat klopt, maar [i:9c300e1d84]voor mijn[/i:9c300e1d84] probleem kon ik niets anders vinden. Niet met gratis software in ieder geval.
 • Volgens mij moet dat toch ook wel kunnen met het programma [b:44308bf262]PTEDIT[/b:44308bf262] dat bij Partition Magic wordt geleverd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.