Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HD stiller krijgen...

Anoniem
Eddy van Wuyckhuyse
3 antwoorden
 • Ik heb net mijn kapotte HD ingeruild voor een nieuwe. Ik heb nu een Maxtor op 7200 rpm met vloeistof i.p.v lagers. Zo heb ik me laten vertellen.
  Alles leuk en aardig, maar dat ding 'zoemt' behoorlijk hard. Een hoge toon die zwaar irritant is om de hele tijd aan te horen.
  Wat is nou de beste manier om dat geluid 'weg' te krijgen?
 • Acoustic management software. Deze kan de HD langzamer laten draaien, want minder lawaai maakt. Of je kan je behuizing van je computer aan de binnenkant beplakken met laagjes piepschuim.
 • [quote:b06ac155fa]
  Op 10-04-2002 17:23 schreef JP-Sjonnie:
  Acoustic management software. Deze kan de HD langzamer laten draaien, want minder lawaai maakt.[/quote:b06ac155fa]

  Onzin en nog eens onzin (sorry hoor).

  Acoustic management regelt de zoeksnelheid met bijbehorend lawaai (een scherp geratel/geknetter), en laat de HD zeker niet langzamer draaien.
  Als de schijf in idle mode een storend zoemend geluid maakt, dan is daar niets aan te doen behalve ruilen voor een ander exemplaar.
  Omdat zoveel mensen hierover klagen krijg ik de indruk dat de exemplarische verschillen bij deze schijf groot zijn.
  Ik heb zelf een D740X 80GB met kogellagers, en die is in idle mode buitengewoon stil, d.w.z. hij komt niet boven het geruis van de ventilator in de voeding uit. Tijdens het zoeken hoor je hem wel een zacht knetterend geluid maken (hij staat op zijn snelst/luidruchtigst), maar ook dat is absoluut niet storend.
  Ook de D540X die ik ernaast heb zitten is net zo stil (tijdens zoeken zelfs stiller dan de D740X, maar ook duidelijk trager).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.