Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DMA, help!!!

8 antwoorden
  • Op mijn Mobo Asus A7V266 zit een DMA100 controller die ik niet kan gebruiken. Bij DVD's blijf hij gewoon hangen(na een bepaalt moment) en bij Windows XP kraakt het geluid alsof er een slijpchijf m'n geluidskaart doormiddenslijpt. In Windows(ik haat die naam)98 SE doet het geluid het wel goed maar doen spelletjes het niet goed(eveneens bij XP). Heeft iemand dezelfde problemen(of gehad) en kan jij me helpen?
  • Gebruik je chipset drivers? (VIA drivers) Download ze bij http://www.viaarena.com, in plaats van de drivers die op de cd staan, die zijn verouderd.
  • Ik heb zo'n zelfde soort probleem voor wat betreft het geluid... Ik ben in bezit van een ASUS MEL-C Mobo, met UDMA33 support (wat zou dat nog kunnen versnellen). In Win98 werkt het geluid perfect, maar in Win2k/WinXP zit er ook in mijn systeem een slijptol die de randen ff bijwerkt, zo lijkt het. Ik heb verder geen problemen in WinXP/2k, tenminste, zolang ik op 128Mb geheugen werk. Als ik mijn geheugen uitbereid naar 256Mb, lijkt het net alsof de poorten voor het ophalen van mail geblokkeerd worden (dit speelt eveneens niet in win98), want ik kan met geen enkel e-mailprogramma mijn mail binnen halen. Dit lukt maar één keer: als de ESCD-informatie wordt bijgewerkt gaat alles (gedurende die sessie) goed. Zodra ik mijn systeem eens opnieuw opstart, gaan we weer lastig worden. Op 128MB heb ik geen last van het mail-probleem. Ik heb al eens gekeken naar een Bios Flash (was er niet) en ik heb ook al eens gekeken of het soms aan het bijgeplaatste geheugen lag (=SDRAM PC133, rest=PC100), maar als ik dat geheugen er alléén in heb is er geen probleem. Wie kan mij helpen? De gebruikte Chipset is een Intel 440 BX.
  • Nee, ik gebruik geen Chipset Drivers. Dat VIA 4-in-1 geval is ook maar wat rotzooi. Dat heb ik al eens geprobeert, dat maakt het alleen maar erger.
  • Tja, als je de laatste drivers niet gebruikt moet je je ook niet verwonderen als het niet werkt, die zijn er niet voor niets..... De Via drivers werken verder perfekt bij iedereen als je ze maar goed installeerd. er staat niet voor niets een handleiding bij! (maar ja sommige &quot;experts&quot; hebben die niet nodig??) <font size=-1>[ Dit bericht is bewerkt door: micky.g op 2002-04-20 10:47 ]</font>
  • Hoi, Lijkt dit niet een beetje op een geheugenkonflikt, misschien zelfs een beetje veel. Alipapa
  • Inderdaad ik ben het eens met micky.g: het is echt beter om de laatste drivers te gebruiken en de VIA drivers zijn geen onbetrouwbare troep. Gewoon nog eens proberen! PaulusP
  • Die ide-controller is ingebouwd in de chipset. Het lijkt me dus vrij logisch dat je de chipset drivers nodig hebt om alle functies (zoals DMA) van de chipset te kunnen gebruiken. Haal gewoon de nieuwste van internet, die werken goed.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.