Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

DMA-tip; in de nieuwe ComputerTotaal!

6 antwoorden
  • Een brandende vraag: 1. Ik heb vandaag de nieuwe computertotaal gekocht, daarin staan wat tips om de computer wat sneller te maken. Een daarvan is het inschakelen van DMA. Dit had ik uiteraard al gedaan. D.w.z. ik had DMA aangevinkt. Nu staat er in de computertotaal ook nog wat over het aanpassen van het bestand MSHDC.INF & DSKDRV.INF. Mijn vraag is: heeft het zin om dat te doen? Waarom zou ik dat bestand ook nog aanpassen? De regels die ingevoegd zouden moeten worden zijn: HKR,,IDEMADrive0,3,01 ... en nog wat regels van gelijke strekking. Dat aanvinken was niet nieuw voor me, maar het toevoegen van regels aan die bestanden wel en ik kan er ook niets over vinden op internet.
  • Ik heb ze toegevoegd, maar merk niets aan verbetering.. Heb pent 4 1.7 Ghz 512 DDR, WD-harddisk 40 Gb, 7200 rpm.
  • Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en heb ze ook ingevoegd. Ook hier geen merkbare verbeteringen. Ik moet er dus wel bijzeggen dat ik DMA al aan had staan.
  • wat is die DMAtip dan want ik heb hem niet gezien? Wat moet ik precies veranderen? GREETZ Stefan
  • Volgens mij zijn die regels nodig als je het vinkje niet kan aanzetten (dus grijs blijft). Dan moet je namelijk de controler verwijderen en dan gaat hij de gegevens opnieuw uitlezen uit de genoemde bestanden zodra je de pc opnieuw opstart.
  • [quote:9614eb7970] Op 26-04-2002 7:45 schreef stefan85: wat is die DMAtip dan want ik heb hem niet gezien? Wat moet ik precies veranderen? GREETZ Stefan [/quote:9614eb7970] Je vraag wekt de indruk dat je het blad wel hebt, maar de tip niet hebt zien staan. Ik zou zeggen zoek nog even! :roll: Wisja, dat klinkt werkelijk bijzonder verstandig ende plausibel. Dat zal het zijn. Verklaart inderdaad waarom ik geen verschil merk :smile:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.