Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Diverse problemen

Anoniem
tvk
8 antwoorden
  • Ik heb diverse problemen met mijn comp.

    1 bij benaderen of branden CD-R en CD-RW komt in het logboek van WIN2000 de melding 'er is een fout opgetreden op app Devicecdrom0 tijdens wisselbestandbewerking
    Wat betekent dit?
    2 Tijdens test memory (met MemTest86) krijg ik bij test 5 (block move, 64 moves, cached) meer dan 2000 errors. De computer loopt op zich goed zonder merkbare problemen

    Specs: ASUS A7M266 mobo, ASUS V7700 TI videokaart, 768 MB int geh, 60 + 20 GB hardedisk op prim. IDE, Plextor 2410 + LG DVD-ROM op sec IDE, 3Com netwerkkaart, SOudBlaster Live

    Wie kan me aan meer info helpen over deze problemen?
  • Je geheugen-fouten kun je elimineren door met een (1) reepje te beginnen en memtest86 opnieuw te draaien. Geen probleem, tweede reepje erbij. Wel probleem, dan alleen tweede reepje proberen.
    Probleem met twee reepjes geheugen, dan eerste verwijderen en alleen tweede gebruiken. Zo kun je vinden welk reepje problemen geeft. Als alle reepjes (individueel) goed zijn maar een kombinatie van 2 of 3 geeft problemen, kan het probleem bij je moederbord liggen.

    Je eerste probleem kan ook aan je geheugen liggen. In 2 zeg je dat je systeem goed draait, maar dat doet het niet gezien je probleem beschreven bij 1.
    Als je een werkende configuratie hebt zonder memtest86-fouten (bv 512 MB geheugen), kun je weer proberen om je CD-R/CD-RW te benaderen en te kijken of de fout weer voorkomt. Zo nee, dan ligt het definitief aan je geheugen.
  • Bedankt voor je reactie. Het vreemde is dat beide geheugenmodules errors veroorzaken. Dit is mijn derde setje al. Bij de eerste twee gaf de comp bij opstart vaak aan dat er maar 512 ipv 768 MB in zat. De leverancier Norrod (bij wie ik al 7 keer ben terug geweest sinds aanschaf in jan 2002) doet weinig (zoeken het meestal in de software)
  • Misschien staan je timingen in de BIOS een beetje kritisch? RAS/CAS latency of zoiets staat nu misschien op 2, kun je veranderen in 3. Of was het nu juist andersom? Ik weet hier op dit moment helaas niet het fijne van; mijn benadering is dat ik ga proberen als het fout gaat (en een dergelijk probleem ben ik nog niet tegengekomen). Iemand anders misschien?
  • Controleer die bios-instellingen even en zet ze of op auto of zet de timings op 3.
    Wil dat niet helpen dan ben ik bang dat het mobo kapot is en vervangen moet worden.
  • Na wijzigen RAS/CAS latency start mijn PC totaal niet meer op. Bij aanzetten blijft pc constant 'piepen'. Hoe kan ik BIOS instellingen resetten?
  • Manual?
  • Controleer de handleiding van je mobo, daar staat in hoe je het handmatig kan doen. Er is n.l. een bepaalde jumper die je even om moet zetten en daarna weer terug. Dat mag je alleen doen als de stekkers uit het stopcontact zijn, omdat je anders je moederbord om zeep helpt.
    Maar vaak is het ook mogelijk om een bepaalde toets (of toetscombinatie) ingedrukt te houden tijdens het aanzetten van de machine.

    Maar als je nog wil weten wat die piepjes betekenen moet je ook de handleiding van je moederbord erop naslaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.