Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Pc ziet cd writer thuis niet maar wel bij de winkelier?

DarkScribe
13 antwoorden
 • Ik heb een pc gekocht met daarin een lite on cd writer 24 speed, bij thuiskomst bleek dat de pc de writer niet ziet en hij is ook niet te bedienen.Het groene lampje brandt wel.
  Met de pc terug naar de winkel gegaan 150 km verderop want ik woon in Middelburg en heb de pc in Tilburg gekocht omdat deze als beste koop uit de Computer Totaal kwam deze maand de Athlon 1800+.Toen de pc in de winkel werdt aangesloten deed hij het gelijk goed, dat zal je altijd zien.

  De winkelier heeft toch een nieuwe cd writer geplaatst en bij thuiskomst 150 km verderop ja hoor hij deed het niet.

  Kan dit zijn door een storing van bv een kabelaansluiting of iets dergelijks de rest van de pc werkt uitstekend.
 • Ik heb ook zo'n ding en het vreemde is dat als ik in mijn bios zet dat er geen plug en play os is geïnstalleerd dat windows de writer niet ziet en als ik de waarheid vertel (wel plug en play os) dan ziet windows de writer wel.

  probeer het, misschien lukt het.
 • probeer eens een stopcontact met randaarde.
 • Over de bios : in de winkel doet hij het wel,
  en met randaarde ook geen effect
 • Heb je de monitor op de voeding van pc aangesloten? Als je een psu hebt, met een te laag vermogen trekt het systeem het misschien niet. Anders eens bij de buurman proberen
 • De monitor zit op een eigen voeding dus dat is het ook niet.
 • Misschien een paar domme opmerkingen maar heb je wel goed gekeken naar Master en Slave instellingen? Weet je ook zeker dat de tweede ide poort in de bios aanstaat? Heb je al nieuwe hardware (configuratiescherm) geprobeerd? Andere kabels?
 • Pas ook zoiets gehad, pc zag wel de cdrom speler zitten windows ook, maar hij las geen enkele cd. Na rommelen met ide kabel werkte hij weer voor enkele dagen.

  Uiteindelijk ide kabel vervangen, nu geen probleem meer.
 • [quote:8bd4d564c2] Nieuwe hardware detecteren heb ik gedaan hij ziet geen nieuwe hardware
  Hoe zie ik de goede instellingen van master en slave? idem voor de 2e ide poort in de bios? dit snap ik niet helemaal.
  Maar vanochtend bij de pc zaak deet hij het wel en bij thuiskomst niet?

  Op 04-05-2002 18:08 schreef DarkScribe:
  Misschien een paar domme opmerkingen maar heb je wel goed gekeken naar Master en Slave instellingen? Weet je ook zeker dat de tweede ide poort in de bios aanstaat? Heb je al nieuwe hardware (configuratiescherm) geprobeerd? Andere kabels?

  [/quote:8bd4d564c2]
 • Hmmm, misschien had ik je vraag beter moeten lezen. De hele pc deed het wel in de winkel maar niet bij jou thuis. Het lijkt me mogelijk dat 150 kilometertjes schudden in de auto (trein? fiets?) verantwoordelijk is voor losse kabeltjes, iets anders kan haast niet. Ik zou gewoon de kast openmaken en de brede grijze kabels eens goed aandrukken. Baat het niet, het schaad ook niet.

  Enne . . . vergeet maar over die Master/Slave zaken en de Ide poort want die veranderen niet door een tochtje richting huis.
 • [melige-modus]
  Misschien ligt het aan negatieve aardstralen :grin: :grin: :grin: (Je weet het nooit)
  [/melige-modus]

  De winkel waar je gekocht hebt is daar geen filiaal dichter bij huis? Misschien dat je dat filiaal er naar kan laten kijken (neem wel ff de bon mee).

  Of, haal de writer uit de kast (inclusief kabel) en sluit hem opnieuw aan. Wellicht dat hij het dan wel gaat doen. Het kan idd gebeuren dat kabels tijdens vervoer loslaten. (maar 2 keer achter elkaar tadadada, tadadada (twilight zone muziekje)).
 • misschien een aspi layer probleem, heb je alleen de brander meegenomen of het gehele systeem ????,
  download effe nieuwere aspi layer of bekijk onderstaande link effe

  Ik hoop dat je er wat aan hebt

  Mazzel
  Mike


  WNASPI32.DLL latest Nero driver (for Windows NT/2000/XP)
  please copy this file in the Nero folder.
  this new version solves the problem in not finding any cd-drive
  after the installation of Virtual CD.
  version: 2.0.1.45

 • Aspi Layer?
  Ik heb het hele systeem meegenomen en de stekker erin en ja hoor alles deet het!!!
  ik wordt gek

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.