Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

zelfbouw computer

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Ik wil zelf een pc gaan bouwen. Wie kan mij
  hier een goed boek voor adviseren?
 • Heb je al enige ervaring hiermee? Je kunt anders beter hulp inroepen van iemand die daar wel ervaring meeheeft. Uit een boek PC bouwen, is hetzelfde als je een auto gaat bouwen met hulp van boek. Wat is de reden dat je geen kant en klaar systeem wilt? Als je een systeem wil hebben, wat helemaal naar jouw wensen is ingericht, is het misschien verstandiger om naar een goede pc zaak te gaan, en met hulp van daar een systeem samenstellen dat daar dan in elkaar gezet wordt. Kost je meestal rond de 50 euro.
 • [quote:e727c0b128]
  Op 04-05-2002 17:14 schreef Sauron II:
  Heb je al enige ervaring hiermee? Je kunt anders beter hulp inroepen van iemand die daar wel ervaring meeheeft. Uit een boek PC bouwen, is hetzelfde als je een auto gaat bouwen met hulp van boek. Wat is de reden dat je geen kant en klaar systeem wilt? Als je een systeem wil hebben, wat helemaal naar jouw wensen is ingericht, is het misschien verstandiger om naar een goede pc zaak te gaan, en met hulp van daar een systeem samenstellen dat daar dan in elkaar gezet wordt. Kost je meestal rond de 50 euro.

  [/quote:e727c0b128]
  Nee, ik heb geen ervaring met het volledig
  samenstellen van een nieuwe pc, wel met het
  inbouwen van modems, geheugen en voeding. Omdat me dit goed afging, dacht ik
  dat het niet zo moeilijk moet zijn een complete pc te bouwen, maar ik kan me vergissen.
  Verder denk ik dat zelf bouwen voordeliger
  is dan een nieuwe pc kopen, maar ook hier kan
  ik me vergissen. Verder lijkt het me leuk en
  vind ik het een uitdaging om het zelf te
  proberen.
  Momenteel heb ik een PIII, 450 Mhz. Ik zou
  natuurlijk kunnen proberen om deze te upgraden. Wat is wijsheid in dit geval?

 • Iedereen kan een pc zelf bouwen!!! IK heb het een half jaar geleden ook geprobeerd en met succes. Ik had er weinig kaas van gegeten, maar het is allemaal goed gekomen.
  Ik heb hierbij een artikel van internet geplukt en daarmee de pc gebouwd. Als je dit artikel uitprint, komt het met het bouwen van je pc goed. De link naar het artikel is: http://www.hardwareinfo.net/artikelen.php?id=36
  Succes met bouwen, Bitje
 • 1 tip , hoe simpel deze ook mag zijn: lees EERST de bijbehorende manuals en boekjes…..
 • Een komplete pc bouwen is inderdaad niet moeilijk, je moet er gewoon een keer aan beginnen. En het is inderdaad goedkoper.
 • Nog een tip, neem de tip van rwilligen serieus.
  Het bouwen van een pc is erg simpel, maar daarna is het nog de vraag of de boel wil opstarten. Als dat niet gebeurt moet je gaan uitzoeken wat er mis is en dat is wel lastig.

  Heb je ergens een oude 486 of iets dergelijks? Haal die dan eens uit elkaar en zet 'm de volgende dag weer in elkaar. Afhankelijk van hoe dat lukt kun je overwegen of het verstandig is zelf een nieuwe pc in elkaar te zetten.
 • Opo de site van http://www.eynstein.nl staat in de FAQ ook vrij goed uitgelegd waar je op moet letten bij het bouwen van een pc.

  http://www.eynstein.nl/Faq.php?Groep1=17
 • [quote:2d32c65253]
  Op 04-05-2002 18:01 schreef egslim:
  Nog een tip, neem de tip van rwilligen serieus.
  Het bouwen van een pc is erg simpel, maar daarna is het nog de vraag of de boel wil opstarten. Als dat niet gebeurt moet je gaan uitzoeken wat er mis is en dat is wel lastig.

  Heb je ergens een oude 486 of iets dergelijks? Haal die dan eens uit elkaar en zet 'm de volgende dag weer in elkaar. Afhankelijk van hoe dat lukt kun je overwegen of het verstandig is zelf een nieuwe pc in elkaar te zetten.
  [/quote:2d32c65253]

  Zo zou ik het ook doen !!
  Of koop een compleet gebouwde pc en doe ervaring op door later een onderdeel te vervangen of uit te breiden.
  Het bouwen is zo simpel maar als het niet werkt komt het op ervaring aan om te weten wat je moet doen.
 • Een PC zelf maken is idd niet zo heel erg moeilijk…. als je het al een aantal keren hebt gedaan. Lees de manuals, zorg ervoor dat je niet statisch geladen bent en ga rustig te werk.

  Je zou natuurlijk eerst je eigen PC helemaal uit elkaar kunnen halen, en daarna weer in elkaar schroeven om te oefenen. Lukt het dan niet meer om hem werkend te krijgen (na een aantal pogingen) laat iemand anders hem weer in elkaar schroeven, en bespaar je hoop frustratie en laat de computerboer je nieuwe pc in elkaar schroeven :grin:
 • Ik heb vorig jaar m'n eigen computer in elkaar gezet, had geen ervaring en m'n comp draait nog steeds probleemloos, ik heb aan deze tips veel gehad…
 • Die tips heb ik even snel bekeken, ze zijn inderdaad simpel. Maar zoals een aantal mensen hierboven al hebben gesteld, de moeilijkheid is niet het in elkaar zetten van de pc, maar wat te doen als de boel daarna niet opstart of andere problemen geeft. Dat komt vaker voor dan sommigen schijnen te denken en in zo'n geval komt het op ervaring aan om de boel op te lossen.
 • idd, iets in elkaar zetten is niet zo moeilijk, maar als er iets fout is moet je alles controleren en dat is vaak een probleem.
  Maareh als je je een beetje concentreerd en tijd ervoor vrij maakt leer je er in ieder geval ook nog wat van, dan doe je het een volgende keer niet meer fout (hopelijk :wink: )

 • Het in en uit elkaar halen van een pc is op zich niet zo moeilijk, maar dat staat allemaal goed beschreven in manuals e.d.

  Voor de prijs hoef je het niet te doen, als je n.l. alle onderdelen los koopt ben je misschien enkele tientjes goedkoper uit (vaak nog niet eens). Maar het is wel leuk om te doen, ik doe het zelf ook altijd, maar ik doe dan vaak ook meer aan een geleidelijke upgrade van mijn systeem.
 • Bedankt voor je reaktie
 • mocht je nog een goed boek zoeken, dan is bijvoorbeeld upgrading and repairing pc´s van Scott Mueller een erg goed boek, staat ook behoorlijk veel informatie in over alle pc componenten, het is alleen wel een vrij duur en dik boek…
 • Bedankt voor je reaktie. Medereakties van
  andere computeraars, hebben mij voldoende
  tips opgeleverd.
 • Ik heb er nog een. Koop in elk geval de basis spullen bij een en dezelfde leverancier als een upgrade kit. Dit om OEM problemen te voorkomen. (bijv videokaart werkt niet goed samen met het betreffende mobo. Dat betekent niets anders dan een van de 2 op je eigen kosten vervangen).
  Ik zelf vindt de basis de mamaplank, cpu + koeler, geheugen en videokaart.
  Suc6 ermee
 • En koop niet de allergoedkoopste onderdelen. Uit eigen ervaring heb ik geleerd dat deze soms moeilijker te installeren en/of te configureren zijn. Dus neem goede spullen, dan loop je niet zo snel tegen vreemde conflicten en andere problemen aan.

  Succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.