Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Moet je speciaal compaq geheugen in een Compaq comp doen?

Anoniem
je@n
16 antwoorden
 • IK heb een oude compaq computer die ik gebruik als tekstverwerker en voor internet. Ik wil het interne geheugen uitbreiden, omdat de harde schijf door virtueel geheugen zit te ratelen. Mij vraag: Kan ik ook gewoon normaal sdram er in doen of moet ik speciaal compaq geheugen kopen??
  Wie heeft daar ervaring mee???
 • Het ligt een beetje aan de ouderdom van je PC. Mijn compaq is bijna 5 jaar oud en is t.o.v. sdram heel kritisch. Alleen speciale (qua opbouw), wat oudere (niet-compaq) modules konden erin. Moderne modules worden niet geaccepteerd.
  Vaak hangt het af van de chipindeling op de module. Bovendien kan niet elke grootte erin.

  Het komt erop neer dat het toch proberen wordt. De meeste kans maak je met Kingston modules. Die worden door heel veel merk pc gebruikt.
 • Voor de wat oudere heb je inderdaad compaq-modules nodig. Als het goed is kun je dit ook zien op de bestaande module. Er zit veelal een compaq-stickertje op.
 • gekke vraag : dus bij een nieuwe Compaq recent model kan ik dus gewoon een DIMM erin doen. ? (mijn zwager heeft een compaq EVO 300 en in de specs staat NON-ECC 133 MHZ.)
  DUs gewoon een non-ecc pc133 zou het moeten doen ?
 • Een Compaq stikkertje wil nog niet zeggen dat het van Compaq is. Dit stikkertje geeft aan wat het sparepart nummer van Compaq is.
  Vanaf het Compaq type 4000 is het mogelijk normale geheugen te gebruiken.
 • Ja met 133 Non-ecc moet hij het doen.
 • Ik heb een presario 5736.

  Wat kan ik hier bij proppen?
 • Beste SSSS,

  Ik heb zelf een Compaq Prolinea 466 (486DX2-66) en die accepteert alleen compaq SIMMs.
  Kun je even posten welk type compaq je hebt?
  Dat maakt het (zoals je hierboven kunt zien) makkelijker om te antwoorden.

 • Je hebt helemaal gelijk lckarssen, dat het wel handig is om te noteren wat voor computer ik heb. Ik heb een compaq presario 5060. Daar moeten iedergeval DIMM's in. Dat staat tenminste in de handleiding. Als ik zo van pisoft service hoor, kan er dus gewone DIMM's modules in. Dan maak ik de meeste kans met Kingston. Ik ga het maar eens uitproberen.
 • Bedankt voor het opgeven van het typenummer!
  Een zoektochtje op de (vernieuwde) site van (HP &;) Compaq leverder een link op naar een lijst met onderdelen (
  http://www.compaq.com/support/Techpubs/qrg/presario5000.html).
  Het lijkt er idd op dat je er DIMMs in moet stoppen. Zo te zien zijn gewone PC100 DIMMs inderdaad mogelijk.

  Succes ermee!
 • mocht je wel speciale compaq dimms nodig hebben, kijk dan eens op http://www.geheugen.com hier zijn die dingen voor redelijke prijzen te krijgen.
 • Ik heb vorig jaar hetzelfde probleem gehad. Een oude Compaq kast, met een 166 Mhz processor en 16 Mb aan geheugen. Mailtje gestuurd naar Compaq met de vraag of hierin Compaq geheugen moest of dat er ook iets anders in kon. Tot mijn grote verassing (en die van de winkel) adviseerde Compaq om GEEN Compaq geheugen te gebruiken. Ik heb toen 128 Mb gekocht en het erin gestopt en het werkte allemaal prima.
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een compaq presario 4122 met een processor van 150Mhz en er zit nu 16mb edoram geheugen in. ik wil deze pc gaan gebruiken om te internetten via de kabel, tekst te verwerken en lichte spelletjes te gaan spelen. Ik vind dat de pc nu wat langzaam is en niet goed om mee te werken. Is het voldoende om er 16mb bij te prikken of kan ik beter upgraden naar de 64mb? En kan ik gewoon edoram gebruiken of moet ik speciaal compaq-geheugen gebruiken?

  Greetzz,

  Roel
 • Het antwoord kan je zelf in deze topic vinden.
  Oude Compaq, en dat heb je, dus compaq geheugen.
  Er staat ook een verwijzing naar een website waar je dit geheugen voor een "redelijke??" prijs kan krijgen
 • [quote:f2c494cb9b="roel-online"](…)
  Is het voldoende om er 16mb bij te prikken of kan ik beter upgraden naar de 64mb?
  (…)
  Greetzz,

  Roel[/quote:f2c494cb9b]

  Ik denk dat je, als je toch bezig bent, beter meteen naar 64 MB kunt gaan. Dat maakt het een sukt soepeler. Zeker voor Windows.
  Maar dan 64 MB zou ik niet doen, want de meeste chipsets die in die tijd gebruikt zijn, ondersteunen maar caching van de eerste 64 MB. Alles wat je er meer in stopt wordt dus niet gecached, en Windows probeert zich juist bovenin te laden. Buiten het cachable gebied dus.

  Succes.
 • Tip: KOOP NOOIT, MAAR DAN OOK EGT NOOIT EEN COMPAQ!!!!!!
  Die dingen werken zo ongeveer alleen met wat van Compaq zelf is, en die onderdelen zijn nog duurder dan normaal ook. Vooral met RAM is dit nou juist het probleem! :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.