Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf maar voor een deel beschikbaar

None
18 antwoorden
 • Ik heb een tweede harde schijf in mijn pc gezet. IBM 30 gb 7200 toeren. Maar ik zie maar 2 gb. Het lukt me niet de rest te gebruiken. Ik heb part-magic 7.0, OS is Windows XP.
 • Heb je je harde schijf niet per ongeluk geformateerd in het FAT formaat? Zonee, en zelf bij het partitioneren kan je maar 2 gig zien, check dan je bios instellingen. Ik raad aan om een auto detect te doen, die werkt meestal wel goed. Onthou wel dat je data kan verliezen bij het opnieuw instellen van de harde schijf, dus maak eerst een backup van belangerijke data :smile:
 • In de bios staat de schijf op auto-detect. Ik zie in de bios ook die 30 gb. Ik kan natuurlijk met partition magic de schijf naar ntfs omzetten, er staat geen data op, dus ik kan er alles mee doen. Maar dan???
 • Heb je al eens geprobeerd om in PM de verdwenen partitie te vinden,misschien is hij wel verborgen.Zie je hem wel in PM?Zo ja,kijk dan eens onder operations/advance/hidden partities
 • Als je de schijf 16 bit FAT hebt geformatteerd, dan klopt die 2 GB. Als je met Fdisk een extended partitie aan kan maken met de overige 28 GB dan kan je geluk hebben. In ieder geval Fdisk opstarten en de eerst vraag met ja beantwoorden! In principe ga ik er ook vanuit dat je de hele schijf opnieuw moet indelen. Verder ga ik ervan uit dat je een (vrij) nieuwe computer hebt, die overweg kan met grote schijven.
 • Pc is vrij nieuw, kan met grote schijven overweg. (ander schijf is 40gb) Waar hij uitkwam (de 2e schijf) was pc met ME en draaide daar goed!
 • Controleer of je een FAT of een FAT32 partitie hebt. Als je FAT hebt (feitelijk FAT16) dan verklaart dat je probleem. Kan gewoon door Fdisk op te starten! Enne, beantwoord die eerste vraag dan wel met ja (NL versie) of Y (Engels)… Als je dit nog niet hebt geprobeerd … en probeer die extended partitie te maken (kies 1). Anders blijft het voor mij volledig giswerk.
 • De 2 gb is geformatteerd in fat 32, fdisk is niet aanwezig in XP. Het moet toch mogelijk zijn om de rest aan te spreken!
 • Zou gewoon van vooraf aan beginnen.
  Pc opstarten met bootflop, desdoods met die van win98. FDISK /MBR of een hulpprogramma vd fabrikant. Alle partities etc. weggooien en aanmaken en formateren. Zou het moeten doen.
  Gaat het niet, dan uitgebreide informatie meegeven. Is het je al opgevallen dat zodra iemand uitgebreide info meegeeft dat het probleem meestal in de kortste keren is opgelost.
 • ik heb hetzelfde probleem gehad,moest jumper verwijderen op mijn schyf en daarna herkende windows wel de volledige schyf
 • [quote:13ce035ebc]
  Op 11-05-2002 13:08 schreef Henk Bakker:
  De 2 gb is geformatteerd in fat 32, fdisk is niet aanwezig in XP. Het moet toch mogelijk zijn om de rest aan te spreken!
  [/quote:13ce035ebc]
  Er is wel ergens een tool in XP die hetzelfde doet. In W2000 [i:13ce035ebc]start->settings->control panel->administrative tools->computer management->storage->disk management[/i:13ce035ebc]
 • Quote:
  ik heb hetzelfde probleem gehad,moest jumper verwijderen op mijn schyf en daarna herkende windows wel de volledige schyf

  Welke jumper bedoel je? Ik heb maar 1 jumper zitten. (meest rechtsonder)
 • Die jumper is zeerwaarschijnlijk voor de master/slave instelling van de HD… Dus daar hoef je niets mee te doen.


  Dus ik zou het toch proberen dmv software: iets als FDISK, Partition Magic, XP software e.d.
 • Denk ik ook. Ik blijf het maar vreemd vinden. De BIOS ziet de volledige 30 gb. Maar xp ziet 2 gb. Ook part.magic ziet maar 2 gb.
 • Staat in de bios alles op auto? (herkenning en modus (lba/normal) ook?)
 • Je bios is geen besturingssysteem! Daar maak je de fout in, Je zal toch in de partitie ellende moeten blijven zoeken.
  En die partities moeten in je besturingssysteem zichtbaar worden, heeft niks met je bios van doen
  Sterkte.
 • ik bedoel inderdaad de jumper op de HD en deze heeft wel degelijk invloed zoals ik al zei bij mij moest ik hem verwijderen dus geen slave of master.daarna had ik de gehele schijf tot mijn beschikking
 • Eindelijk! Ik ben eruit. Het was de jumper op de hdd. Vreemd in ME werkte de schijf goed. Ik XP is een ander jumpersetting noodzakelijk. Iedereen die een bijdrage geleverd heeft bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.