Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Netwerk kaart uitschakelen in bios?

6 antwoorden
  • Hallo, Kan ik mijn netwerkkaart uitschakelen zonder de kaart effectief te verwijderen? omdat windows 2000 server soms gewoon spontaan reboot tijdens de setup, dus hoe kan ik nic in het bios ofzow uitschakelen?
  • Nee, maar dat kan je wel binnen Windows 2000. Dat heeft volgens mij hetzelfde effect, en je kan het ook later weer inschakelen.
  • Oh, kun je dan niet in het BIOS het PCI-slot uitschakelen?
  • das het probleem, het moet vóór de setup gebeuren! anders reboot hij spontaan. Er moet toch een manier zijn om pci sloten, of een bepaald periperphal uit te schakelen :smile:
  • Hmm, dat wordt wat lastiger. Heb je de veilige mode al geprobeerd? Ik denk toch dat je de kaart fysiek moet verwijderen. Je maakt me wel nieuwsgierig welk type netwerkkaart het is. De enige netwerk kaart die je uit kan schakelen is die op het moederbord zelf zit.
  • Het is een realtek: Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC Als ik windows 2000 server probeer te installeren reboot hij soms spontaan, meestal bij het installeren van onderdelen zoals com+ enzow. Als ik de nic verwijder gaat w2k server setup perfect. Maar, het punt waar windows weer overladen is met temp files, de boel traag wordt, te veel apps, enzow, is bereikt, dus moet ik de boel opnieuw installeren. Dus heb ik maar windows xp geinstalleerd, omdat alles perfect werkt. Ook windows 2000 professional opzetten gaat zonder problemen. Maw, bij de server familie gaat het mis. Dus als ik mijn nic kan uitschakelen in het bios zonder de pc op te prutsen (heb hem nu juist mooi in dat hoekje gezet :smile:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.