Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

vastlopen tijdens opstarten

micheling
4 antwoorden
 • Ik heb in mijn oude Pentium 133 2 nieuwe 10GB HD's ingebouwd. Ik wil hier win98 op installeren. Bij het opstarten wordt aangegeven dat de beide schijven, de cd-rom en de floppy herkend worden. Hierna weigert de pc echter te booten. Kan wel in het setupscherm komen, maar kan hier niets vreemds vinden. Help, anyone?
 • Hoezo, weigert te booten? Krijg je een melding dat er geen besturings systeem kan worden gevonden?

  Uitgaande van dat laatste:
  Je hebt een bootfloppy nodig (met CD-rom support). Die kun je zelf maken op een bestaande machine met W98 of je kunt terecht bij http://www.bootdisk.com.

  Boot nu vanaf de floppy.

  Vervolgens zul je de schijven met FDISK moeten verdelen in partities. De eerste vraag of je 'support voor grote hard disks' wilt, antwoord je bevestigend. Daarna maak je op de eerste harddisk een primaire partitie aan (grootte zelf te bepalen) en deze maak je actief. Op het resterende gedeelte (als je niet de volle 10GB hebt gebruikt in de vorige stap) maak je een extended partitie aan met een of meer logische stations.

  Daarna kies je in FDISK de tweede schijf en maakt hierop ook een extended partitie aan met een of meer logische stations.

  Reboot nu je PC (ik meen dat dit na FDISK noodzakelijk is).

  Vervolgens kun je de C-drive formatteren waarna je klaar bent om je besturingssysteem te installeren.

  Succes
 • Configureren van een pc is mij bekend. De pc blijft echter hangen, zonder meldingen, na de detectie van de floppy drive.
 • Heb je de op de hd master slave correct gezet ?
  Wat ook kan helpen is een BIOS discharge
  Ik denk dat je ESCD block in de war zit. (doe dit als laatste mogelijkheid)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.