Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Extra harde schijf, hoe in te stellen als C:?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik heb al een tijdje een IBM 60gb 7200rpm ATA100 harde schijf als extra space gekocht voor mijn P2-300. Omdat het Asus mobo geen ondersteuning heeft voor hoger dan ATA33 heb ik er een Promise ATA100 PCI kaartje bij gekocht, ook omdat de 4x IDE op het mobo vol zitten.

  Nu wil ik binnenkort XP opnieuw installeren, waarbij ik de IBM als C:\ drive wil gaan installeren, omdat die schijf nou eenmaal veel sneller is dan m'n andere HDD's. Hoe regel ik dat? Er komen meerdere partities op die IBM, dus vanaf bijvoorbeeld driveletter F:\ moet hij pas de m'n hdd's op de interne IDE gaan assignen.
  Ik denk dat bij mijn vraag iets met de bootvolgorde in m'n BIOS heeft te maken (SCSI, C, A), maar ik weet het niet zeker en heb geen zin om voor onverwachte verrassingen te komen staan als ik m'n hdd's a formatteren.

  Anyone?
 • je kunt in xp zelf schijfletters instellen
 • idd booten van scsi.
  (desnoods haal je je HD ff van je IDE controller af tijdens het installeren, kan ie alleen maar van die HD opstarten ;) )
 • XP heeft alleen c: nodig om van op te starten. Vervolgens kan het gehele besturingssysteem op H: staan (bij wijze van spreken). Daarmee benut je de volledige snelheid van je nieuwe schijf zonder klooien.
  Op c: zou je nog een andere windows versie kunnnen laten staan, als je dat wilt.
 • Heren,

  Dank, mijn vermoeden was dus juist.

  @ahbart: reden dat ik hem toch op C: wil is dat ik al jarenlang m'n windows op c:\ heb, dus dan zoek je steeds mis als die gewenning al heeft plaatsgevonden :-)

  Ga ik me dit weekend maar eens opsluiten achter m'n PC om eerst alle instellingen maar weer netjes veilig te stellen… iemand nog handige utilities aan te raden voor bijvoorbeeld de backup van Outlook XP, ICQ etc etc

  - jp
 • suc6 dan maar!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.