Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Lifetec cd's 80 minuten (aldi)

None
16 antwoorden
 • Hallo,

  Wie heeft er goede of slechte resultaten met de Aldi cd's?
  Het gaat mij voornamelijk voor het branden van Audio
 • Hele goede resultaten, goede compabiliteit met allerlei soorten CD-rom spelers en audio cd spelers. Echter in een test laatst gelezen (Computer Totaal of PCM) dat ze niet van de beste kwaliteit zijn. Dus wat de uiterste houdbaarheidsdatum is… weet ik niet.
 • Geen enkel probleem dan.
  Als je er voornamelijk audio op zet voor in een normale CD speler heb je niet van die dure of beter gezegd superkwaliteit CD's voor nodig.

  Zo'n Cd word dan afgespeeld op 1 speed, dus het middelpunt van de CD hoef dan niet exact (of bijna exact) in het midden te zitten.

  Dit is alleen belangrijk als de CD op hoge snelheid word afgespeeld.

  Daarom zijn bij duurdere CD's het middelpunt beter gecentreerd en kost het productieproces (blijkbaar) meer.
 • Prima spul, ik koop niet anders of er moet een aanbieding zijn, dan wil ik nogwel eens Nashua CD-R 80 kopen of Thats CD-RW.
  Anders koop ik ze altijd bij de Aldi.


  Bye mike
 • Goede CD's hoor!
  Je kunt er toch wel 10/20 kopen om het uit te proberen?
  Succes
 • [quote:a4a4f4ffd1="Madcrow"]Hallo,

  Wie heeft er goede of slechte resultaten met de Aldi cd's?
  Het gaat mij voornamelijk voor het branden van Audio[/quote:a4a4f4ffd1]

  Bestaan er eigenlijk wel slechte cd-roms. Ik fik op van alles en nog wat en heb bijna geen uitval. Een keer een paar van een spindel met witte cd-roms.
 • Het artikel in Computertotaal of PCM (welke weet ik niet meer) niet gelezen. Branden doen de meeste wel goed, maar de houdbaargeid en de compabiliteit???
 • Er bestaan zeker slechte CD-ROMS.

  Ik heb meegemaakt, dat er in de CD-brander een CD uit elkaar klapte, en ik heb me laten vertellen dat dat komt doordat er nog veel spanning in de Cd zit.

  Misschien kan iemand anders dit aanvullen want ik weet het niet helemaal volledig is.

  Groeten van Valk
 • Tuurlijk zijn er ook slechte CD-roms. Je kan het meestal aan de verpakking al zien. Het is net zoiets als tomaten gaan kopen.
  Maar ik ben het met de reactie's wel in grote lijnen eens. Er zijn normaliter geen echt slechte cd-r's meer. In het begin van het brandgebeuren (toen je geen RW had en alles alleen SCSI) had je zeker veel troep tussen. (Toen ik eraan begon koste een schijfje nog 10 piek per stuk) Nu is het zo dat zowat elke nieuwe brander in principe goed omgaat met allerhande merken. Het zal best een keer kunnen dat een bepaal type brander niet met een bepaald type cd-r overwegkan.
  Heb je goede ervaring met je brander icm met een bepaald merk, die gewoon blijven gebruiken zou ik zeggen 8)

  ps. Wat kost de lifetec bij de Aldi ? (heb ik nooit geprobeerd)
  Afgelopen weekend op een beurs een cakeje van 25 stuks 40-speed CD-r gekocht wat omgerekend uitkomt op 40 eurocent (88 cent) per stuk. Het goedkoopste dat ik ooit heb betaald. Dec 2001 zat ik op 1,28 gulden voor 32 speed.
 • Ik denk dat er zeker wel slechte cdr's zijn. Alleen het zonder fouten branden van een cd is natuurlijk geen bewijs voor de kwaliteit. Het gaat ook om de houdbaarheid. Als je cd's over een jaar niet meer te lezen zijn is dat toch jammer.
 • Mephi mee eens : houdbaarheid heeft ook te maken met de kwaliteit cd-r maar volgens mij wordt de houdbaarheid sterk bepaald door de kwaliteit vd brander en de apparaten waaop je die leest.
  Ik zelf heb nog cd-r van 6 jaar geleden gebrand op een Yamaha die in de meeste cd-rom spelers te lezen zijn, waar bij het opvalt dat nieuwe goekkope cdrom spelers het eerder laten afweten dan oudere duurdere spelers als Teac en Plextor.

  Vandaar dat de tests van de computerbladen mij niet zoveel zeggen.
 • Met die Aldi cd's (lifetec), maar ook die van Lidl (Raks en Octron), niets dan goede ervaringen. De vraag hoe lang ze goed blijven is een hele interessante. Het vervelende is dat je daar volgens mij pas echt wat zinnigs over kunt zeggen door te wachten - en dat kon wel eens even gaan duren. Bovendien hangt het ongetwijfeld af van hoe je ze bewaard: in hun doosje, droog, op kamertemperatuur, uit het licht gaan ze langer mee dan als je ze los op de vensterbank bewaart, neem ik zo aan.

  Maar als iemand ergens een zinnige test op dit gebied weet, hou ik me zeer aanbevolen…
 • [quote:95bbdc8529="Bosje"]ps. Wat kost de lifetec bij de Aldi ? (heb ik nooit geprobeerd)[/quote:95bbdc8529]
  12,19 Euro. Die kosten 0,61 Euro per stuk, oftewel 1,34 Gulden.
 • Het onderwerp houdbaarheid schijnt de laatste tijd nogal in trek te zijn. In PC-Active (vorige maand of maand daarvoor) stond een artikel waarin Henk vd Kamer zijn ervaringen om dit gebied met ons deelde. Resultaat: CDROM's die onder optimale omstandigheden waren bewaard geven na zo'n 2 jaar al dataverlies. Weliswaar niet alle data (oef…) maar wel zodanig dat bepaalde files niet meer te lezen zijn. Alleen te herstellen door een dubbele set CD's aan te leggen. Laten we ons dus over de betrouwbaarheid van zelf-gebrandde CD niet al te veel illusies maken. En juist op dat gebied komen de Lifetec CD's van Aldi niet als beste uit de verf (eigenlijk als slechtste, maar ik weet niet of dat een incident was of niet).
 • Ik heb inderdaad ook begrepen dat de compabiliteit erg goed was van Lifetec, maar de houdbaarheid niet. Er schijnen CD-r's te bestaan die gegarandeerd 30 jaar meegaan. Bij Lifetec is er iets met de laag die niet goed zou zijn. Heb het blad met de testen uitgeleend, maar zal de uitkomst hier nog eens posten.
 • 1,34 gulden voor een Aldi cd (zal wel in een doosje zitten) is vandaag de dag prijzig. Als je wat andere pc onderdelen of zo moet hebben ga naar een beursje en sla een voorraadje in. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.