Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bios en secundaire IDE

Anoniem
None
5 antwoorden
  • Ik heb onlangs een cd-rewriter (Liteon 24x10x40 met Atapi-adapter) gekocht.
    Mijn Cd-speler is Atapi CDrom drive 52 max en moederboard AMD Athlon 550.
    Wat nu het probleem is, m'n bios herkent nu geen slave meer op m'n secundaire IDE.
    Ik heb de cdroms omgedraaid (slave <> master) het probleem blijft, de slave (nu de speler) wordt niet herkent door de bios, terwijl XP wel alles herkent en goed werkt.
    Alleen mijn systeem doet er veel langer over om op te starten (Compaq-scherm).

    Herkenen jullie dit probleem en weet wat er aan de hand is?

    Habesoft
  • Jumpers wel goed gezet Master Slave ?
  • Ja alles staat goed, Windows XP vind wel alles en werkt voor de rest goed, alleen het opstarten duurt nu veel langer.

    Habesoft
  • Ide kabel vervangen.
  • heb je de master wel aan het eind van de kabel hangen? (slave dus in het midden)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.