Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC schakelt automatisch aan???

Anoniem
Draayertje
5 antwoorden
 • Mijn pc (pent III 850, win ME) schakelt af en toe vanzelf aan. De powerknop is zo eentje die niet aan of uit staat, en tegelijk reset knop. Ik heb kabelinternet en ik heb al zitten denken aan een virus. Maar dat is eigenlijk niet mogelijk, sinds ik norton anti virus 2002 draai met de laatste update (29-5) en zone alarm pro 3.0

  Iemand misschien enig idee wat hier aan de hand kan zijn?

  greetz,

  RoB
 • In en je bios zitten ergens een paar instellingen voor bv WOL (Wake-up On Lan). Dat zou wel een enabled kunnen zijn. Zet op disable.
  Voor een inbel-modem is er ook zo'n instelling (voor het geval dat ook van toepassing mocht zijn).
 • Het kan dus niet zijn dat een hacker probeert mijn computer binnen te komen? Ik heb ook al zitten denken wisselingen in de spanning van het lichtnet. Als ik namelijk de stekker in het stopcontact doe, schakelt 'ie ook altijd aan.
 • Dat laatste is ook een BIOS instelling, ik had bij de pc van mijn moeder namelijk precies hetzelfde…


  Stond bij Power Management geloof ik, en dan bij Status after power failure. Daar kun je bepalen wat de pc doet als er spanning op komt (stekker in stopcontact, stekkerdoos aanzetten, enz.).
 • Ik weet niet precies hoe WOL werkt maar kan me voorstellen dat, als er een verzoek komt voor jouw IP-adres, je PC wakker wordt. Dit kan dus door een hacker zijn.

  Als je een goede firewall gebruikt (die ook nog eens goed geconfigureerd is) hoef je je over hackers weinig zorgen te maken.

  En als je een virus hebt, zal dat je PC niet wakker maken. Dat werkt alleen als je PC al aanstaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.