Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Herkennen van CD-RW

leon1792
7 antwoorden
 • Sinds enige tijd werkt mijn CD-RW niet meer naar behoren. Bij het starten van de pc lijkt hij soms wel en soms niet te worden herkend. In Apparaatbeheer is hij in het eerste geval aanwezig en "werkt correct", in het laatste geval ontbreekt hij.
  Enige feitelijke gegevens: het is een Philips 4x4x32 apparaat, gemonteerd in een FijutsuSiemens Myrica PIII-500 / Win98SE systeem, Asus moederbord met Award Bios. De schrijver is gemonteerd als slave en de software is Adaptec EasyCD Creator 3.5 en DirectCD 3.01. De laatste wordt bij het opstarten wel geladen, maar geeft - als de brander niet herkend wordt - aan dat de speler niet wordt ondersteund. Logisch… :D Als de speler wel wordt herkend functioneert DirectCD helaas (ook) niet, waardoor ik schijven met backups niet meer kan lezen :x
  Een andere vervelende bijkomstigheid is dat het systeem de neiging heeft na enige tijd te gaan "hangen" en alleen een koude start nog uitkomst biedt.
  Het gaat mij echter vooral om die met DirectCD gemaakte schijven. Hoe krijg ik de informatie weer beschikbaar door hetzij een goede werking van de schrijver hetzij een alternatieve manier om de gegevens te lezen?
  Wie heeft suggesties?
 • Heb je laatstelijk wat gesleuteld aan je PC ? Is bijv er een los voedingscontact met de CD-writer ? Door de trillingen(resonanties) in de pc misschien los gaan zitten waardoor ie wel of niet herkend wordt.

  Zou de kast in elk geval open maken en kijken als alles goed is aangedrukt. Check ook of je ventilatoren met name die vd cpu cooler niet onder de stof zit.


  Ik zou zodra hij de CDRW herkend alle data vd cdrw naar je hd kopieren voor het geval het aan de philips ligt (aan het overlijden). Of bij een vriend die directcd heeft de data naar de hd kopieren
 • Wat heb je draaien; XP?

  Dan verbaast het me helemaal niks. :(

  WindowsXP en Direct CD; weg ermee.
  En dan vooral directCD :evil:
 • Sorry, nu zie ik het pas; je draait 98
 • Twee mogelijkheden:
  Beschadige Windows file, of
  Echte hardware problemen: defekte CDRecoder.

  Kan natuurlijk verkeerd zijn, maar mij lijkt het eerder een fout in Windows.
  Probeer met een herinstallatie van W98.


  Eddy
 • Ik heb een vermoedde dat het idd aan je brander ligt.

  Als je de mogelijkheid heb, probeer hem eens in een andere pc, voordat je Windows opnieuw installeer.
 • In de eerste plaats dank voor jullie reacties. :D
  Gisteren heb ik de tijd genomen om ook nog eens even te experimenteren met de toegang tot de speler onder Linux, wat ook op deze pc staat. Zelfde problemen, dus mijn vermoeden is dat het de Philips speler is…vast bezig te overlijden, ondanks dat-ie niet echt intensief is gebruikt! Hoezo [i:d1e5db9299]making things better[/i:d1e5db9299]!?? :roll:
  Na lezing van de reacties op een andere vraag in dit forum maar besloten tot aanschaf van een Lite-On speler. Ben benieuwd…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.