Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hoe raak ik van die rotte systemfiles af?

Outl@w
6 antwoorden
 • Onlangs heb ik geprobeerd een oude versie (W98) van Easy CD Creator te installeren op mijn nieuw XP systeem. Ondanks de waarschuwing dat dit niet werkt toch doorgeinstalleerd. Dom dom dom, ja ik weet het.

  Na opstarten krijg ik nu telkens de melding dat XP enkele CD-RW systeembestanden heeft uitgeschakeld. Dat zijn cdralw2k.sys en cdr4_2k.sys. Als ik deze opzoek en verwijder ziet XP (althans Verkenner) mijn CD-R en CD-RW niet meer.
  Surfend naar de site van Roxio, de ontwikkelaar van Easy CD Creator krijg ik alleen de mededeling dat ik alleen een update kan aanschaffen, iets wat ik niet wil aangezien ik met Nero verder wil.

  Vraag dus hoe ik van deze bestanden af kom.

  Systeembeheer van XP zegt over de apparaten dat ze wel correct werken. In het venster met stuurprogrammas staan de gewraakte bestanden als rood gemerkt, naast een lijst met andere stuurprogrammas.

  Een nieuwe driver kan ik nergens vinden.
  Toshiba heeft geen XP (Atapi) drivers voor hun DVD speler SD-M1612.
  Zelfde verhaal voor de Lite-on LTR-12101B CD-RW.

  Iemand een idee?
 • Ik ken XP niet, maar daar zit toch een systeem-herstel in waarmee je naar een configuratie in het verleden terugkunt?
 • Klopt. Maar aangezien dit niet echt een systeemontwrichtend probleem is (alleen die melding bij opstarten) heb ik die bestanden al een hele tijd staan en daarna nog allerlei andere aanpassingen gedaan. Die zouden dan ook verloren gaan.
 • Ik neem aan dat je al hebt geprobeerd hebt Easy CDC te deïnstalleren?

  Ik zou zelf (maar ik weet weinig van XP) die spelers van het systeem verwijderen onder apparaatbeheer (of z'n equivalent onder XP), dan die beruchte bestanden verwijderen, en alle overige bestanden die met Easy CDC te maken hebben, desnoods zelfs nog even het register scannen op verwijzingen naar die bestanden en die verwijderen, en dan herstarten: XP detecteert dan vanzelf die spelers weer en zal de juiste drivers installeren.
 • Voxen
  Vreemd maar dat werkt niet. Ik verwijder eerst beide apparaten in XP. Vervolgens de bestanden. Daarna weer opstarten. XP herkend beide apparaten maar installeert deze niet goed. Er blijft een geel uitroepteken bij staan.
  De CD ro mdie erbij geleverd is kan ik niet lezen want het systeem ziet het apparaat dus niet. Bovendien zou er een driver uit de XP bibliotheelk moeten worden gebruikt.

  Wat nu?
 • Misschien werkt dit.
  Als je nou de cdromspeler afkoppelt.
  xp op gaat starten zonder dit, en daarna het opnieuw instaleerd.
  Wel eerst alles opschonen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.