Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD-ROM speler loopt vast

Anoniem
spiderned
9 antwoorden
 • Als ik op mij Windows 98 PC (233Mhz, 32MB) een CD-rom gebruik van Cursus Excel 2000 van Davilex, loopt de PC na een tijdje vast. Alle programma's werken verders prima, maar dit niet..
  Het cursusprogramma gebruikt film en geluid om bepaalde dingen uit te leggen.
  De PC voldoet aan de systeemeisen vermeld op de CD-rom. Op 1 ding na, het is geen pentium, maar een cyrix. Voldoende intern geheugen, 24x speler, terwijl 4 speed gevraagd is etc

  Heeft iemand enig idee, waar het aan kan liggen ?
 • Davilex mailen of naar hun faq kijken :cry:
 • Heb dat op mijn werk ook met een project gehad (geen Davilex cursus overigens). De PC die voor de instructievideo's werd ingericht zat zelfs boven de aangegeven specificaties.

  De eerste video ging nog wel, maar bij het volgende onderdeel begon het beeld steeds meer te haperen totdat het bleef stilstaan. Het geluid ging gewoon verder.

  Een nieuwe PC die veel sneller was bleek de oplossing te zijn: nu lopen de instructievideo's vlekkeloos.

  Behalve de snelheid van de PC vraag ik me af of de hoeveelheid geheugen op de videokaart nog van invloed kan zijn.

  Contact opnemen met Davilex lijkt me een goede suggestie, maar ik betwijfel een beetje dat zij een oplossing kunnen bieden. Maar niet geschoten is natuurlijk altijd mis.

  Wim.
 • Helaas hebben ze bij Davilex ook geen oplossing. Verwijzen naar hardwareproblemen. Maar is er geen instelling die ervoor zorgt dat gegevens van CD-romspeler snel verwerkt worden door geheugen ? Behalve de cacheinstelling ? Die staat al op 1238 kB.
 • Kan je het hele programma niet naar de HD toe installeren zodat hij de cdrom niet of nauwelijks benaderd ? :o
 • Je kunt nog even checken of je DMA wel hebt ingeschakeld voor je cd-romspeler, maar ik ben zomaar bang dat dat niet zo veel gaat helpen. Een Cyrix is toch wel wat anders dan een Pentium, en als je toch al dicht tegen de minimum-eisen aan zit… ervaring leert dat de minimum-eisen die fabrikanten opgeven echt rock-bottom zijn, en meestal zelfs (veel) te laag.
  Het idee om het spulletje van harde schijf te draaien is misschien nog wel het beste ja…
 • Het is natuurlijk een idee om het vanaf harde schijf te proberen. Moet je wel voldoende ruimte hebben natuurlijk en bovendien is het de vraag of het programma met een 1 op 1 kopie vanaf harde schijf kan draaien.

  Een programma als Virtual CD o.i.d. maakt van je harde schijf extra CD-Rom spelers (zoveel als er letters beschikbaar zijn) en dat werkt meestal beter (en met compressie).

  Dan nog vrees ik dat de specs van je comp te laag liggen. :cry:

  Wim.
 • Weet iemand of er nog andere programma's zijn zoals "Virtual CD" ?
 • Voorheen had je nog CD Copier Pro, maar dat is vervangen door Virtual CD. Zie ook de site van IMSI. De daar gegeven prijsindicatie is € 41,00.

  Een soortgelijk programma is Virtuele CD-Romspeler, verkrijgbaar bij Teledirekt Nederland, maar deze kost daar € 58,50. In beide gevallen excl. BTW.

  Teledirekt Nederland levert ook nog CD Copier Pro, maar deze kost nog altijd € 53,95 (excl.) en dit is echt teveel. Deze versie heb ik ook en die ondersteunt geeneens 80min. CD's.

  Overigens heb je wel voldoende schijfruimte nodig voor de virtuele CD's. Hoewel de CD's gecomprimeerd (kunnen) worden, is de ruimte die je nodig hebt natuurlijk behoorlijk (vooral als CD's goed vol zijn). De snelheidswinst is natuurlijk enorm en je hebt geen CD-lawaai meer.

  Ik betwijfel alleen of dit voldoende is om je probleem met je video-weergave op te lossen.

  Wim.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.