Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

3Com lan-kaart van 10 Mbps naar 100 Mbps zetten lukt niet.

Linefood78
14 antwoorden
  • Vooraf: Pc met 2 netwerkkaartjes 1x internetverbinding (3Com) en 1x voor netwerk en internet delen (Realtek)

    Ik probeer mijn 3Com EtherLink XL 10/100 PCI TX NIC (3C905B-TX) van autosence naar 100 Mpbs fullduplex te zetten.

    Zodra ik dat doe krijg ik de melding dat 1 van de netwerkkabels niet is aangesloten.

    Ik had hetzelfde probleem met de Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC. (dezelfde die nu hieronder vermeld staat)

    De Realtek die nu wordt gebruikt voor internet delen en netwerk staat wel op 100 Mps full duplex.

    Internet verbinding is uitstekend verder.
    Maar waardoor kan het komen dat ik die instelling niet voor elkaar krijg.

    OS is XP Pro
    Kabelmodem is Elsa Microlink

    Wie weet raad?
  • Is de kabel wel geschikt voor 100 Mbps?
  • Welke kabel bedoel je ?

    De kabel vanaf het modem naar de PC?
  • Je internetverbinding zal een kabel verbinding zijn? Daar ga je zowiezo al geen 10Mbit mee halen laat staan 100Mbit, en ik denk dat je door het omzetten de verbinding met je kabel modem kwijt bent. Zelf heb ik precies zo'n 3Com en die switcht zelf van 10 naar 100 al naar gelang de verbinding die ik eraan hang.
    Ik ging dan uit van de situatie dat je kabel/adsl internet binnenkomt op de 3Com en je het via de Realtek verder verdeelt over je netwerk dat wel 100Mbps is.
  • Ja, je hebt gelijk hij staat op autosense en de realtek verdeeld het over het netwerk wat wel op 100 Mbps staat.

    Maar volgens de provider kan de kaart op 100 Mbps worden gezet.

    (dat gaat wel maar dan krijg ik de melding dat de kabel niet is aangesloten).

    Ik vroeg me af wat daar de oorzaak van kan zijn.
  • Dat zou ik zo niet weten, echter wel weet ik dat je internet er een kbps sneller door gaat.
  • [quote:36a543db7a]Maar volgens de provider kan de kaart op 100 Mbps worden gezet.

    [/quote:36a543db7a]
    Kort en krachtig: LARIEKOEK !
  • Vertel Ruud, ik ben zeer benieuwd. :)
  • Omdat de ethernet aansluiting van je kabelmodem gewoon 10baseT is, dus 10Mbit.
    Full duplex werkt alleen als je aangesloten zit op een 100baseTX aansluiting, t.w. een gelijkwaardige NIC via crosscable of een Switch (of switching hub)
  • Ok, tot zover duidelijk, maar nu dan het volgende een vriend van mij heeft sinds kort een nieuwe PC (P4) met een ethernet kaart on board.

    Verder heeft hij een kabel internet abonnement genomen bij dezelfde provider (quicknet) en nou was ik kortgeleden even bij hem en zag dus zijn kaart op 100 Mbps staan. (ik heb niet kunnen zien of deze op full duplex stond)

    ???? :o :o :o

    Heb jij daar een verklaring voor?
  • Kan het heel toevallig niet zo zijn dat tussen je kabel-modem en je netwerkkaart een UTP-kabel hebt zitten die maar 10Mbit aankan (cat. 3 kabel) :o . Je hebt voor 100Mbit 6 of 8 draden nodig, 10Mbit heeft er maar 4 nodig.
    Voor verder uitleg kijk hier maar http://www.whcs.com.au/services/network
    j45_connector.htm
  • Tja daar zeg je wat, maar het is kabel (standaard 20 mtr) die er door de service monteur is gebruikt toen de hele zooi werd aangelegd.

    (grijs, BELDEN 1583E UTP CAT5E 4PR AWG24 ISO/IEC EN50173 EC VERIFIED 100 OHM D130188 192667M)

    Dit staat er op de kabel afgedrukt.

    :roll:
  • [quote:5c5aa114fd="Linefood78"]Tja daar zeg je wat, maar het is kabel (standaard 20 mtr) die er door de service monteur is gebruikt toen de hele zooi werd aangelegd.

    (grijs, BELDEN 1583E UTP CAT5E 4PR AWG24 ISO/IEC EN50173 EC VERIFIED 100 OHM D130188 192667M)

    Dit staat er op de kabel afgedrukt.

    :roll:[/quote:5c5aa114fd]

    De markering [b:5c5aa114fd]CAT5E[/b:5c5aa114fd] geeft aan dat je hier met een categorie 5 UTP-kabel hebt te maken en dus 100Mbit aankan. Waar het dan aan ligt zou ik niet weten, misschien aan het kabelmodem. Maar echt veel snelheidswinst heeft de schakeling van 10 naar 100 niet want kabel-internet gaat niet over de capaciteit van 10Mbit heen. Als je kaart het ondersteund probeer eens 10Mbit Full-Duplex.
  • [quote:12f9d0cdfe]Je hebt voor 100Mbit 6 of 8 draden nodig, 10Mbit heeft er maar 4 nodig.
    [/quote:12f9d0cdfe]
    Nog meer larie. 10/100/1000, het blijven 4 aders, t.w. 2 voor TX en 2 voor RX (transmit en receive)

    [quote:12f9d0cdfe]en zag dus zijn kaart op 100 Mbps [/quote:12f9d0cdfe]

    Ja, maar draait die dan ook daadwerkelijk 100Mb ??
    De enige mogelijkheid is gebruik maken van een kabelnetROUTER die aansluiting van meerdere PC's mogelijk maakt.

    Blijft nog steeds het gegeven dat je snelheid NOOIT boven de max. snelheid van je kabelaansluiting kan komen (0,5 - 2Mbit) al sluit je er een dual Gigabit full duplex fiber optic kaart op aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.